Acte de celebració del 5è aniversari del Jornalet

espot_jornalet

Espot del Jornalet

La Direcció General de Política Lingüística i l’Associacion entara Difusion d’Occitània en Catalonha celebraran el proper dijous, 27 d’abril, el cinquè aniversari del Jornalet, el lloc web d’informació en occità. L’acte tindrà lloc a les 18 hores, a la sala d’actes del Palau Marc, seu del Departament de Cultura.

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, presidirà l’acte que consisteix en un col·loqui sobre l’experiència lingüística en l’elaboració d’un model de llengua per a la comunicació en occità a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Hi prendran part el director de Jornalet, Ferriol Macip; el lingüista, professor d’occità al CAOC i col·laborador del Jornalet, Thiago Mòri, i el lingüista, professor d’occità, col·laborador de la Universitat de Montpeller i de Jornalet, Joan Barceló.

Un dels reptes principals d’aquest portal ha estat l’elaboració d’un model de llengua en occità actualitzat i apte per a les necessitats comunicatives d’avui dia, que posi també en valor la diversitat de la mateixa llengua occitana. Així Jornalet ha anat desenvolupant un estil propi, d’acord amb la norma referencial de l’occità, al costat de les diverses modalitats de la llengua amb què són publicades les col·laboracions de diversos autors.

Durant l’acte es projectarà de l’espot promocional dels 5 anys de Jornalet.

El Jornalet, gaseta occitana d’informacions, es va crear el 31 de març de 2012, amb l’objectiu d’oferir informacions de llengua i cultura occitanes. Té col·laboradors de tota l’àrea occitana, i recull i difon sempre en occità documents, articles de divulgació lingüística, articles d’opinió i també notícies d’actualitat del món cultural occità o d’interès per a l’espai cultural occità.

Jornalet forma part del Consell d’Informació de Catalunya i de la Federacion Interregionau de Mèdias Occitans (FIMOC).

 

Text: Direcció General de Política Lingüística

Tags: , , , ,Comments are closed.

 • Calendari CAOC

  des.
  14
  dv.
  17:00 Assemblea de socis 2018
  Assemblea de socis 2018
  des. 14 @ 17:00 – 18:00
    CONVOCATÒRIA ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE TOTS ELS SOCIS DEL CAOC (Segons acord de Junta de 26/09/2018)   Dia: divendres 14 de desembre de 2018 Hora: 17h00 Lloc: Seu del CAOC – Providència, 42, Gràcia (Barcelona)[...]
  19:00 Mòstra de cinèma d’Animacion
  Mòstra de cinèma d’Animacion
  des. 14 @ 19:00 – 20:30
  Mòstra de cinèma d'Animacion
    La Mòstra de cinèma d’animacion constiteix en la projecció durant el dijous 13 i el divendres 14 de desembre de dos films  d’animació per a adults. Amb aquesta mostra us volem apropar i donar a conèixer[...]
  des.
  15
  ds.
  17:30 Taller de Nadales i cançons d’hi...
  Taller de Nadales i cançons d’hi...
  des. 15 @ 17:30 – 19:00
  Taller de Nadales i cançons d'hivern
  Les cançons de Nadal i d’hivern són un costum viu a tota Occitània i provenen d’una llarga tradició. Les primeres nadales en occità són del segle XII. En aquest taller aprendrem algunes d’aquestes cançons i el seu origen.   Per assistir al taller no cal tenir coneixements musicals ni de llengua occitana. Dia: dissabte, 15 de desembre 2018  Horari: de 17h30 a 19h00 LLoc: A La Violeta de Gràcia. Carrer de Maspons, 6. Bcn Preu: 15 € (Socis CAOC 10€)   Programa-cartell.
  des.
  21
  dv.
  16:00 Jornada de Nadal
  Jornada de Nadal
  des. 21 @ 16:00 – 21:00
  Jornada de Nadal
  El divendres 21 desembre i per celebrar el Nadal disposarem  d’una petita mostra de productes occitans perquè pugueu  triar i remenar llibres i d’altre material occità com ara música, dvds, samarretes, etc.  Volem compartir amb[...]
 • Fes-te’n soci!

 • Informa’t


 • Segueix-nos al Facebook

 • Darreres piulades

  Follow @CAOC_ on twitter.

 • Accedeix a l’Aula Virtual

 • wordpress analytics
 •   
Back to Top ↑