Calendari d’activitats

set
5
ds.
La Dintrada, encontre de l’occitanisme.
set 5 @ 8:30 – set 6 @ 16:00

Dintrada

Els dies 5 i 6 de setembre es celebrarà La Dintrada, una trobada de l’occitanisme que vol marcar un punt de canviament i de resistència dins l’occitanisme.

Tindrà lloc a Port Leucata, a les Corbieres.

Cal inscriure’s si s’hi vol participar.

Tota la informació: www.ladintrada.eu

set
11
dv.
Estand a la Mostra d’Entitats a l’Arc de Triomf @ Arc de Triomf
set 11 @ 10:00 – 21:00

diada-300x198Enguany, el CAOC tornarà a disposar d’una parada a la Mostra d’Entitats dels Països Catalans (Arc de Triomf, Bcn) per la Diada, on ens hi trobareu durant tot el dia.

Si voleu acostar-vos a aquest món que ens és tan proper i a la vegada tan desconegut, aquesta és la vostra: Occitània us espera !!

Tindrem tota mena de productes occitans a la vostra disposició: llibres, CDs, samarretes, banderes, programes de les nostres activitats, etc.

També us podrem informar sobre els cursos de diferents nivells d’occità organitzats per la nostra entitat que comencen a l’octubre.

Com cada any, la secció del CAOC  Amics d’Arpitània serà al mateix estand per assabentar-vos de tot allò referent a la llengua i la cultura arpitana.

US HI ESPEREM !!!

oct
5
dl.
Inici cursos occità Nivell Intermedi (B1.1) (B1.2) @ CAOC
oct 5 @ 19:00 – 21:00

Cursos reconeguts com a activitats de formació permanent del professorat pel Departament d’Ensenyament.

El CAOC va iniciar durant el curs 2008-2009 l’ensenyament a Catalunya de l’occità ajustat als postulats del marc referencial europeu, una iniciativa singular que pretenia introduir a la societat catalana en l’estudi de l’occità.

Els cursos s’imparteixen en occità general basat en la gramàtica occitana de Loís Alibert. A més, també es donen petites nocions dels altres dialectes occitans.

El curs de nivell Intermedi es farà cada dilluns de 19:00 a 21:00 i constarà de 60 hores lectives.

El més recomanable és assistir a les lliçons presencials, però per a tot aquell que no ho pugui fer hi ha la possibilitat de seguir el curs a distància.

Tríptic informatiu: nivell Intermedi 1

Full inscripció: nivell Intermedi 1

Tríptic informatiu: nivell Intermedi 2

Full inscripció: nivell Intermedi 2

oct
6
dt.
Inici curs d’occità Nivell Bàsic (A2) @ CAOC
oct 6 @ 19:00 – 21:00

IMG_0316-300x168Curs reconegut com a activitat de formació permanent del professorat pel Departament d’Ensenyament.

L’occità o llengua d’oc és la llengua romànica pròpia d’Occitània i que es parla en tres estats: al terç sud de l’Estat francès, la Val d’Aran de Catalunya, i una franja del Piemont – 13 valls dels Alps- a Itàlia.

La llengua occitana és oficial a tot Catalunya segons l’actual Estatut i es pot aprendre al CAOC des de l’any 2008. Els cursos s’imparteixen en occità general segons la gramàtica de Loís Alibert, i també es donen nocions de la resta de dialectes occitans.

Les classes es faran cada dimarts de 19:00 a 21:00 fins un total de 60 hores lectives. Es pot seguir de manera presencial o a distància.

Tríptic informatiu: nivell Bàsic

Full d’inscripció: nivell Bàsic

oct
7
dc.
Inici curs d’occità Nivell Avançat (B2) @ CAOC
oct 7 @ 19:00 – 21:00

IMG_1650P-300x168 Curs reconegut com a activitat de formació permanent del professorat pel Departament d’Ensenyament.

L’occità o llengua d’oc és la llengua romànica pròpia d’Occitània i que es parla en tres estats: al terç sud de l’Estat francès, la Val d’Aran de Catalunya, i una franja del Piemont – 13 valls dels Alps- a Itàlia. La llengua occitana és oficial a tot Catalunya segons l’actual Estatut i es pot aprendre al CAOC des de l’any 2008. Els cursos s’imparteixen en occità general segons la gramàtica de Loís Alibert, i també es donen nocions de la resta de dialectes occitans.

Les classes es faran cada dimecres de 19:00 a 21:00 fins un total de 60 hores lectives. Es pot seguir de manera presencial o a distància.

Tríptic informatiu: nivell Avançat

Full d’inscripció: nivell Avançat

oct
24
ds.
Anem òc, a Montpelhièr!!! Gran manifestació per la llengua occitana @ Montpelhièr, Occitània
oct 24 @ 7:30 – 23:30

aficha_montpelhier_2015jpgACTE DE SOLIDARITAT, DE GERMANOR I DE JUSTÍCIA. TOTS HI ESTEM INVOLUCRATS, ÉS UNA MATEIXA LLUITA.

ELS CATALANS NO HI PODEM FALTAR!!!

La preservació de la diversitat lingüística i cultural és un repte, particularment a l’estat francès, on la situació legal en aquesta qüestió és clarament desfavorable. Per aquest motiu, la llengua occitana està especialment amenaçada a causa de l’absència de polítiques destinades a la seva transmissió.

Per tant, és necessari crear un entorn favorable a l’ensenyament de la llengua, a la cultura occitana i en occità, a la presència de l’occità en els mitjans de comunicació audiovisuals i escrits, perquè el seu ús assoleixi la plena normalitat al carrer i a la vida pública i social.

Totes aquestes reivindicacions han de tenir ressò amb una presència massiva d’assistents a la manifestació de Montpeller, el 25 d’octubre de 2015 a les 14h00.

 

Des del CAOC hem organitzat un autocar des de Barcelona per assistir-hi. Descarrega’t el nostre programa.


Els comentaris estan tancats.

Torna a l'inici ↑