Clam per la llibertat al Port de Salau

DSC_0028El Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC) organitza, des de fa 31 edicions, la  Pujada al Port de Salau, la qual s’ha anat convertint en un esdeveniment de referència de l’estiu pirinenc.

La Pujada al Port, a 2.010 metres d’altitud és una aplec occitano-català que es fa cada primer diumenge d’agost. És un acte lúdico-reivindicatiu que destaca els lligams que uneixen occitans i catalans amb el Pirineu com a punt d’unió.

S’hi puja des dels dos vessants de la muntanya: pel costat català a través del Pallars Sobirà, i pel costat occità des de l’Arieja.

Aquest any la Pujada al Port de Salau s’ha celebrat amb el següent programa:

Els primers catalans i occitans han arribat a dalt del port cap a les deu del matí. Fins a les 12 ha anat arribant gent.

Al migdia ha començat la part més institucional de l’acte amb la hissada de les banderes catalana i occitana, i el cant dels himnes occità i català. Tot seguit els organitzadors i personalitats polítiques i socials han fet els respectius parlaments. Han parlat els iniciadors de la pujada, les entitats organitzadores, el P.N. de l’Alt Pirineu, diversos alcaldes de pobles dels Pirineus i un representant de l’ANC.

Aquesta pujada ha tingut molt present i s’ha posat en relleu en tots els parlaments la situació de manca de llibertat a Catalunya, la presó i l’exili al qual están sotmesos diversos polítics i activistes catalans, tot fent una crida a la llibertat i a la democràcia. També s’ha fet palès el 15 aniversari del Parc Natural de l’Alt Pirineu i s’ha anunciat la creació de la marca Parc Pirinenc de les Tres Nacions.

Un cop acabats els parlaments, s’ha fet la tradicional foto de família.

Llavors ha arribat un dels moments més esperats del dia: el repartiment per a tothom de formatge occità i de vi català i d’altres menges típiques.

Després de dinar hem gaudit de música, danses i cançons tradicionals del Pirineu, a càrrec de diversos músics occitans i catalans com ara el grup català Semproniana.

Abans de marxar s’han entonat himnes i cants tradicionals, i finalment s’ha cantat el Cant dels adéus.

S’han fet fotografies de conjunt com a record de la Pujada i cap a quarts de tres de la tarda, ha començat el descens, cadascú pel seu costat.

Enguany ha fet bon temps, s’han pogut celebrar tots els actes amb normalitat,  l’assistència ha estat molt nombrosa, d’unes 600 persones.

Tags: , ,Comments are closed.

 • Calendari CAOC

  des.
  13
  dj.
  12:00 Mòstra de cinèma d’Animacion
  Mòstra de cinèma d’Animacion
  des. 13 @ 12:00 – 13:15
  Mòstra de cinèma d'Animacion
    La Mòstra de cinèma d’animacion constiteix en la projecció durant el dijous 13 i el divendres 14 de desembre de dos films  d’animació per a adults. Amb aquesta mostra us volem apropar i donar a conèixer[...]
  des.
  14
  dv.
  17:00 Assemblea de socis 2018
  Assemblea de socis 2018
  des. 14 @ 17:00 – 18:00
    CONVOCATÒRIA ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE TOTS ELS SOCIS DEL CAOC (Segons acord de Junta de 26/09/2018)   Dia: divendres 14 de desembre de 2018 Hora: 17h00 Lloc: Seu del CAOC – Providència, 42, Gràcia (Barcelona)[...]
  19:00 Mòstra de cinèma d’Animacion
  Mòstra de cinèma d’Animacion
  des. 14 @ 19:00 – 20:30
  Mòstra de cinèma d'Animacion
    La Mòstra de cinèma d’animacion constiteix en la projecció durant el dijous 13 i el divendres 14 de desembre de dos films  d’animació per a adults. Amb aquesta mostra us volem apropar i donar a conèixer[...]
  des.
  15
  ds.
  17:30 Taller de Nadales i cançons d’hi...
  Taller de Nadales i cançons d’hi...
  des. 15 @ 17:30 – 19:00
  Taller de Nadales i cançons d'hivern
  Les cançons de Nadal i d’hivern són un costum viu a tota Occitània i provenen d’una llarga tradició. Les primeres nadales en occità són del segle XII. En aquest taller aprendrem algunes d’aquestes cançons i el seu origen.   Per assistir al taller no cal tenir coneixements musicals ni de llengua occitana. Dia: dissabte, 15 de desembre 2018  Horari: de 17h30 a 19h00 LLoc: A La Violeta de Gràcia. Carrer de Maspons, 6. Bcn Preu: 15 € (Socis CAOC 10€)   Programa-cartell.
 • Fes-te’n soci!

 • Informa’t


 • Segueix-nos al Facebook

 • Darreres piulades

  Follow @CAOC_ on twitter.

 • Accedeix a l’Aula Virtual

 • wordpress analytics
 •   
Back to Top ↑