Comunicat de rebuig a la sentència del TC contra l’occità

15 Febrer 2018

Expressem el nostre rebuig a la recent sentència del Tribunal Constitucional on dicta que la llengua occitana no pot ser la llengua d’ús preferent a les institucions de l’Aran, ni a la Generalitat, ni en les relacions amb l’Aran, ni enlloc.

Aquesta preferència quedava establerta en la Llei de l’Occità aprovada l’any 2010 pel Parlament de Catalunya. Ara el TC n’ha anul·lat els articles corresponents.

Condemnem aquesta sentència i entenem que des de la Generalitat de Catalunya i des del Conselh Generau d’Aran no s’hauria de tenir en compte aquesta directriu que ens ve imposada del de l’estat espanyol. Ja és sabut que per l’estat sempre hi ha hagut i sempre hi haurà una sola llengua preferent, acceptem aquest fet que sembla impossible de canviar i continuem amb la nostra tradició de respecte a les minories. És a dir, acceptem que el TC és una institució estrangera? Doncs seguim amb el que fèiem, treballem per continuar fent de l’occità la llengua preferent a l’Aran, i preferent en les relacions amb la Generalitat. I aprofitem la sentència com a excusa per demanar a la Generalitat un increment de la presència de l’occità i un esforç per a la seva difusió i promoció.

 

 

 

 

X