Distinció per a l’occità

30 Desembre 2015

felcomaniEl Ministeri de Cultura francès ha distingit els professors i responsables de la FELCO Federacion dels Ensenhaires de Lenga e Cultura d’Òc Maria Joana Verny i Felip Martel amb la medalla de Cavaller de les Arts i les Lletres. Aquesta distinció se’ls dóna com a reconeixement per la seva tasca dins l’ensenyament i la recerca de la llengua occitana. Els honorats han volgut oferir aquest premi a tots els mestres i investigadors d’occità que cada dia lluiten per la pervivència de la llengua.

La cerimònia tindrà lloc el dia 8 de gener i els guardonats han escollit com a lloc per a la cerimònia la seu del CIRDOC a Besiers, entitat fundada fa 40 anys i que es dedica a la recerca i difusió de l’occità. El CIRDOC té un equip humà de gran nivell i altament motivat, el qual fa grans esforços de recerca, arxiu i documentació de tot aquell material relacionat amb la llengua occitana.

Martel i Verny veuen en la visita d’un representant del Ministeri de Cultura francès al CIRDOC una oportunitat per cridar l’atenció sobre la difícil situació econòmica d’aquesta entitat única dins l’occitanisme.

Si voleu assistir a l’acte ho heu de notificar a secretariat@cirdoc.fr abans del 6 de gener.

X