Escòla Occitana d’Estiu

anoncia_eoe_2015

Aficha EOE 2015

Per tota inscripcion abans lo 1er de junh 5 % sus setmana en pension complèta !

Los adultes poiràn seguir de corses de lenga, dins 3 dialèctes e nivèls, en formula intensiva o mai leugièra. Pels que comprenon un pauc la lenga, de talhièrs son organizats cada vesprada : cant, dança, onomastica, … En fin de vesprada de conferéncias son prepausadas sus divèrses tèmas segon las annadas : istòria, actualitats, literatura, …

Los drollets e jovents, de 5 a 16 ans, poiràn participar a d’activitats educativas dins las seccions Escoleta d’Estiu o Escòl’Ados. Al programa, visita culturalas, activitats esportivas, arts plasticas, preparacion d’un espectacle, …

Cada jornada s’acaba amb una fèsta ! Lo diluns contes, lo dimars bal e lo dimècres teatre. Moment fòrt de l’estagi : la fèsta occitano-catalana, lo divendres 21 d’agost. En partenariat amb la comuna de Vilanuèva d’Òut, l’occitan e l’Occitania serà al còr de la vila, plaça Lafayette ! Repais sus plaça amb de crompas al mercat dels productors e animacion balèti d’un grop occitan e musica de Catalonha.

L’estagi complet se debana al licèu (albergament, restauracion e actvitats). Autras possibilitats d’albergament a proximitat : ostalariá, campament.

Programa de l’Escòla.

Animeu-vos a participar-hi!!! Feu una ullada al nostre programa !!

Ja fa quaranta-un anys que cada agost es celebra l’Escòla Occitana d’Estiu. Una oportunitat de viure i conviure en occità.

Consisteix en l’estada durant una setmana en una residència la qual serveix d’escola i allotjament alhora. Actualment l’Escòla té lloc a Vilanòva d’Òlt, municipi de l’Agenès, a Occitània.

El plat fort de l’Escòla són els cursos de llengua occitana de tots els nivells i dialectes. A part dels cursos, també hi ha una àmplia oferta d’activitats per escollir: tallers, conferències i espectacles, tots de caire occitanista, visites a l’entorn per descobrir la terra i, fins i tot, una completa llibreria occitana.

Totes les edats i nacions hi són representades. Hi assisteixen occitanistes sobretot d’Occitània seguits pels de Catalunya, però n’hi trobem de tot el món, des del Japó fins a Colòmbia, ja que un dels avantatges d’aquesta escola és que es pot gaudir d’una immersió cent per cent en occità, totes les explicacions, presentacions i comunicacions es fan únicament en llengua occitana.

És un lloc adient tant si s’hi vol anar sol com acompanyat, car els intercanvis entre dialectes, generacions i nacionalitats estan garantits. Pensat especialment per a famílies, l’Escòla els ofereix preus especials i els nens i adolescents tenen un programa d’activitats fet a mida. L’Escoleta d’Estiu és per als nens de 5 a10 anys i l’Escòl’Ados per als d’11 a 16.

Com de costum el CAOC hi assistirà amb un grup de socis i simpatitzants. També hi col·labora aportant professors de llengua i cultura catalana i amb l’aportació de música de Catalunya.

Inscripcions al CAOC o bé directament a l’Escòla Tel : 05 53 41 32 43 / E-mail : eoe@wanadoo.frEls comentaris estan tancats.

Torna a l'inici ↑