Cinema: “Bodega, buf de vida”, de Sòfia Jacques

Quan:
7 de març de 2014 @ 20:00 – 21:00
2014-03-07T20:00:00+01:00
2014-03-07T21:00:00+01:00

Bodega 2Nueva imagenLa bodega és una cornamusa de les més grans que existeixen. És probablement l’instrument més representatiu d’ Occitània. D’antiga tradició a la Muntanya Negra del Llenguadoc, s’havia deixat de tocar, però gràcies a diferents iniciatives i treballs de recerca, avui en dia la bodega és un instrument en plena expansió. Tots els grans esdeveniments a la Muntanya Negra van acompanyats de la bodega.

Sòfia Jacques, d’origen belga, s’ha convertit en la cara més visible d’aquest instrument. És bodegaire i investigadora sobre tot allò relacionat amb la bodega i la seva música. Encara que avui la bodega estigui “de moda”, no s’ha aconseguit esbrinar quines eren les melodies i com es tocaven fa uns anys, ja que han quedat pocs rastres que ens permetin endinsar-nos en la seva història.Nueva imagenNueva imagen

Nueva imagen (5)Aquest film que veurem és obra de Sòfia Jacques, la qual el va idear per difondre l’existència d’aquesta cornamusa. És un documental totalment en occità i veurem els subtítols en català. Fou premiat l’any 2010 per l’Académie Charles Cros en la categoria de Músiques del Món.

També projectarem Decoracions, de la mateixa autora, una petita joia de 3 minuts de durada i que és un resum molt clar i interessant sobre la situació actual de la bodega.

Descarregueu-vos la fitxa de la pel·lícula.Els comentaris estan tancats.

Torna a l'inici ↑