Èxit de públic a la projecció del Camí dels Bons Homes

Gairebé seixanta persones van assistir el dijous, cinc de juliol, a la projecció-explicació de fotografies del Camí dels Bons Homes. En Jaume Parera va portar magistralment el fil conductor de la xerrada i l’Assumpta Triadó i l’Àngels Briansó feien  intervencions puntuals que complementaven la narració i la feien encara més interessant.

Aquesta acurada presentació i les imatges dels captivadors paisatges de l’Arieja  van fer que ningú marxés abans de que s’acabés l’acte. Vam passar una hora i mitja resseguint el camí que un dia van fer els càtars, però mirant-lo des d’un altre vessant: el de la gent de muntanya.

Ens van explicar el Camí en la seva totalitat, des del Santuari de Queralt fins a Montsegur. Però en la part occitana del trajecte, és a dir, del Coll de Pimorent fins a Montsegur, s’hi van endinsar completament i la vam conèixer molt més a fons. Ens van parlar d’aspectes tan diversos com els paisatges, la geografia humana, la natura, la fauna, les tradicions, la llengua, la gastronomia, l’arquitectura rural i, sobretot, de l’enriquiment que en treien de totes les persones que trobaven.

Un cop acabat l’acte, molts dels assistents van romandre a la sala per fer preguntes i comentaris sobre el que s’havia dit.

El Consell Regulador del Camí dels Bons Homes, assabentat d’aquesta activitat al CAOC, va oferir mapes del Camí a tots els assistents, així com llibres de gastronomia càtara i d’excursions pel país càtar per vendre.

 

Fotos de l’acte:

[mudslide:picasa,0,caoc.cat,5761960776151543137]

 

Tags:One Response to Èxit de públic a la projecció del Camí dels Bons Homes

  1. Beatriz says:

    c9s interessant veure la pececprif3 que tenen alguns francesos de la seva llengua. Ha passat de ser imperial i dominant, la llengua que tothom al mf3n havia de cone8ixer, a ser una llengua a la defensiva davant de l’angle8s. Irrisori veure com despre9s de segles de repressif3 i menyspreu ara supliquen unitat, en france8s naturalment, als occitans. Occitans que a me9s tindrien la culpa d’aquesta decade8ncia de la llengua francesa. Tot plegat delirant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑