Hestiv’Òc, el festival occità a Pau

5 Febrer 2015

HOc-dansesA partir del dijous 22 d’agost i durant quatre dies torna Hestiv’Òc, un festival occità que té lloc a Pau, localitat occitana a tocar dels Pirineus.

Aquest festival, que ja celebra la seva novena edició, té com a objectiu posar a l’abast de tot el públic que hi assisteix la cultura occitana i en occità, així doncs, reuneix expressions de caire molt divers per tal de que el màxim de gent s’hi senti atreta, l’únic punt fonamental de tots els esdeveniments és la llengua occitana. Entre els espectacles que s’hi representen hi trobem literatura, cinema, circ, música, dansa, teatre, esports, tradicions… tots oferts de forma moderna i dinàmica.

Hestiv’Òc, a més de ser un punt de trobada d’artistes de tots els punts d’Occitània, cada any convida les cultures de l’altra banda dels Pirineus com el País Basc, Aragó, Navarra, Catalunya, Còrsega…

Tots aquests artistes fan viure la llengua occitana, i són part  essencial en l’arrelament del públic amb el territori, els orígens, les tradicions… Al llarg de la seva història Hestiv’Òc ha demostrat que és possible de viure en comú la identitat i la manera de ser occitans.

Tots els espectacles són gratuïts.

Programa complet de Hestiv’Òc.

Web de Hestiv’Òc.

X