La Chambra d’òc, qu’ei-la aquò?

La Chambrad’òc es una Associacion qu’abarona personas que trabalhon lhi produchs de la tèrra, que fan lhi artisans, que vivon de torisme, que son actius per la renaissença linguística e culturala de las Valadas occitanas d’Itàlia.

La Chambrad’òc trabalha dins tot lo territòri occitan en Itàlia e sobretot dins las Valadas occitanas: Val d’Ols, Val Cluson, Val Germanasca, Val Pelis, Val Pò, Val Varacha, Val Maira, Val Grana, Val d’Estura, Val Ges, Val Vermenanha, Bueves, Poranh, La Clusa, Val d’Èler e Auta Corsalha.

Abo lo passatge de la Lei 482-99 “Nòrmas en matèria de tutèla de las minoranças linguísticas estòricas”, la gròssa part de las comunas d’aquestas Valadas a deliberaa l’apartenença a la minorança linguística occitana, e las Províncias de Turin, de Coni, de Impèria e de Cosença an aceptaas las deliberas e definit lo territòri de tutèla.

Dins la Chambra d’òc la lhi a d’artisans, de coltivators, de comerciants, d’aubergistas, de associacions culturalas, de grops musicals, e de personas que an de diferentas competenças.

Lo sieu objectiu general es elaborar e realizar projècts transversals as Valadas, abo na vision d’ensem del territòri per jónher la necessitat de riapropriacion linguística-culturala, l’internacionalitat del pòple occitan e la renaissença econòmica.

La Chambra d’òc trabalha per sectors e per projècts en collaboracion abo las personas disponiblas de las Valadas e abo las institucions: Comunas, Comunitats de Montanha, ATL, Parcs, Províncias e Regions.

Fin finala,la Chambra d’òc vòl abaronar lhi productors de totas las Valadas caracterizats da la qualitat di lors produchs e dal liam abo lo territòri, d’associacions, de grops de música e totas las personas que trabalhon per la renaissença.

http://www.chambradoc.it

chambradoc@chambradoc.it

Tags: , ,Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑