La Dictada Occitana a Barcelona

La dictada occitana és un concurs d’ortografia obert a tothom i gratuït.

El seu objectiu és donar prestigi a la llengua occitana. Va començar a la vila de Castres fa setze anys, i es va idear com una oportunitat per a tots aquells parlants d’occità que no el sabien escriure .

Actualment aquest esdeveniment no només va adreçat als estudiants d’occità, s’hi pot participar encara que no es tingui cap coneixement previ de la llengua.

Es realitza un cop l’any,  i en cada edició s’hi afegeixen més pobles i ciutats tant d’Occitània com dels Països Catalans. Aquest any ja en són 40 les poblacions que hi participen.

La seva dinàmica és molt senzilla, el mateix dia i a la mateixa hora, en diverses localitats es llegeix un text en occità i els participants l’han d’escriure, tot seguit es fa la correcció dels textos i es premia aquells que han fet el dictat amb menys faltes.

El proper dissabte 26 de gener és la data de la propera dictada. A Barcelona es realitzarà al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Rambla Santa Mònica 8. Només cal fer la inscripció a caoc@caoc.cat o trucant al 93 284 36 34.

Descarregueu-vos el programa i la butlleta d’inscripció.

Tags: , ,Els comentaris estan tancats.

Torna a l'inici ↑