L’Aliance Culturèla Arpitanna ens fa una introducció a l’arpità

El passat cap de setmana una delegació d’arpitans va visitar Catalunya amb l’objectiu de fer-nos conèixer la seva realitat.

El divendres 19 d’octubre, la directora de cinema i doctora en Etnologia Christiane Dunoyer ens va presentar el seu darrer documental relatiu a la història d’Arpitània.

El dissabte 20 al matí, Luca Tillier d’Aliance Culturèla Arpitanna ens va introduir a la llengua arpitana. Va ser una brillant i acurada exposició que va durar gairebé tres hores i a la qual hi van assistir dinou persones. Amb l’ajuda d’un Power Point va repassar aspectes geogràfics, històrics i lingüístics de l’arpità. Per començar ens va il·lustrar sobre totes i cadascuna de les regions històriques d’Arpitània, va seguir amb les particularitats de la llengua, la seva evolució, la seva situació actual, la seva visibilitat, la seva fragmentació i va acabar amb uns breus apunts sobre gramàtica i lèxic de l’arpità modern.

 

Algunes fotografies de l’acte:

 

[mudslide:picasa,0,caoc.cat,5807041556254823841]Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Torna a l'inici ↑