L’Estivada de Rodés, un festenal coma cap autre

14 Juliol 2015
estivada_2
Lo festenal

Del 22 al 25 de julhet 2015

Reconegut coma lo festenal occitan de referéncia per sa pluridisciplinaritat e sa singularitat de festenal interregional de las culturas occitanas, l’Estivada ensaja, per sas perpausicions artisticas e culturalas coma per sa pratica, de copar las representacions “folcloristas” tròp sovent estacadas a las lengas e culturas dichas regionalas. 

Tota la programacion de l’Estivada es doncas fargada a l’entorn de la lenga occitana, la lenga minoritària de tota la mitat Sud de França, tant plan coma de qualquas regions dels paises vesins.

Èstre occitan es una causida, una conviccion pregonda, qu’es la nòstra, e que permet pas la neutralitat : l’Occitan es encara una lenga “sens-papièrs” e Occitània existis sonque se, a cada generacion, d’òmes e de femnas se reconeisson occitans. Luènh d’impausar que que siá, l’Estivada prepausa als esperits dobèrts de novèlas lecturas de las lengas, de las culturas, de la societat, per que cadun posca en plen consciéncia se reconèisser, se tornar trobar, descobrir, partatjar..

En mai de la musica e de las autras disciplinas artisticas, del grand nombre d’espectacles, totes plan diferents, d’encontres facilitats amb los artistas, de moments inedichs que se tòrnan pas produïre alhors, l’Estivada es un ambient, una atmosfèra unenca.

Un uèlh sul programa!

Per ne saber de mai: Siti Estivada 

contact@estivada-rodez.eu

 

Tèxt tirat de: Estivada de Rodés

X