Occitània al Festival EVA En Veu Alta del Penedès

EVA17_webSDel 2 a l’11 de juny el Penedès serà l’epicentre de la narració i la tradició oral contemporània, amb la 13a edició del Festival En Veu Alta que portarà, a 14 municipis, 44 propostes molt representatives, de diferents formats i estils i dirigides a públic adult i familiar. Narradors, actors, cantants, rapsodes i xerraires impenitents que ens vindran a explicar vés a saber què. Sant Sadurní d’Anoia esdevindrà la capital de la narrativa en un primer cap de setmana intens de l’EVA Penedès (del 2 al 4 de juny) i amb quatre tardes entre setmana d’espectacles familiars. Juntament amb Sant Sadurní, del 5 a l’11 de juny hi haurà espectacles en 13 municipis més del Penedès.

La 13a edició de l’EVA Penedès comptarà amb 20 espectacles per a públic adult, 10 familiars, 2 cursos de formació de lectura en veu alta i 12 sessions de lectures vinculades al voluntariat de l’EVA354. I tot, seguint amb un dels trets distintius del Festival: portar espectacles en espais singulars i poc habituals, ocupant des de places i carrers fins a indrets com el Cementiri de Sant Sadurní d’Anoia, parcs, jardins, caves i, fins i tot, uns safaretjos.

A tot això cal sumar-hi que, en aquesta nova edició, l’EVA vol apropar la cultura occitana, propera tan territorial com lingüísticament al nostre territori, presentant una proposta conjunta amb el CAOC. Precisament, l’espectacle inaugural de l’EVA Penedès a Sant Sadurní, el dia 2 de juny, serà un ball folk occità amb cançons i danses amb Mirabèl, un viatge instantani cap a una bona festa en un indret qualsevol d’Occitània. El 8 de juny membres del CAOC presentaran el documental ‘En viatge’, sobre la caminada de les valls occitanes d’Itàlia a la Vall d’Aran per reclamar a la UNESCO que la llengua occitana fos Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

 

Programació del Festival. Programa actes amb la col·laboració del CAOC.

 

Font: Festival EVA

Tags: , , , , , ,Els comentaris estan tancats.

Torna a l'inici ↑