Què fem

Entrega del guardó al CAOC

El CAOC obté el Diploma d’Entitat d’Interès Cultural. Jornada del Dia de l’Associacionisme Cultural 2015.

Què fem?

Atesa la manca d’entitats que es dediquin a la projecció i promoció de la cultura occitana, la nostra tasca és omplir aquest buit i fer-ho de la manera més eficaç possible.

El CAOC desenvolupa les seves activitats tant a Catalunya com a Occitània, amb diferents campanyes de sensibilització del fet occità, participació i organització d’actes, cursos de llengua occitana, presentació de llibres i publicacions, visites a Occitània, etc.

Treballem pel foment les relacions culturals occitano-catalanes

– Organitzem viatges, trobades i actes de germanor a Occitània.

Promovem l’ensenyament de la llengua occitana

– El CAOC, amb el suport del Programa per a la creació de l’Oficina ”Occitan en Catalonha (OC)” de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, porta a terme des del curs 2008-2009 l’ensenyament a Catalunya de l’occità ajustat als postulats del marc referencial europeu. Una iniciativa singular que pretén introduir a la societat catalana en l’estudi de l’occità alhora que forma part d’un programa més extens que es completarà en anys futurs i que inicia un procés reglat d’aprenentatge de l’occità a Catalunya.

– També organitzem un curs de preparació de la Dictada, la Dictada Occitana a Barcelona i l’assistència a l’Escòla Occitana d’Estiu.

Promocionem el coneixement de la cultura occitana

– Organitzem: cursos i tallers de cultura occitana, viatges culturals a Occitània, presentacions de llibres en occità o sobre cultura occitana, assistència a fires de llibres, organització de festes tradicionals com ara els Focs de Sant Joan a Montsegur, un dels actes més emotius i festius que convoca l’entitat, intercanvis per mitjà de festivals literaris, musicals i teatrals, entre molts d’altres. També la Pujada al Port de Salau.

– Desplegament de la Llei de l’occità a Catalunya: actes de presentació de la Llei de l’occità, aprovada el 22 de setembre de 2010 pel Parlament de Catalunya.  Des del CAOC hem impulsat i organitzat des de l’aprovació de la llei diferents actes i presentacions de la llei a diferents punts tant a Catalunya com a Occitània. Fer divulgació de l’oficialitat de l’occità a Catalunya és una de les nostres prioritats.

– Donem a conèixer la cultura i les tradicions occitanes tot impulsant i fent difusió de la seva música, el seu folklore i en conjunt el seu patrimoni cultural.

 

Programa 2015

Programa 2014

Programa 2013

Presentació Activitats 2012 ; Programa 2012

Programa 2011

Programa 2010

Programa 2009

 

I què farem?

Programa 2016


Comments are closed.

Back to Top ↑