Què hem fet

escola_mistral_acte_homenatge

Lectura poema de Mistral, a càrrec d’alumnes de l’escola Frederic Mistral de l’Hospitalet de Llobregat – Acte d’Homenatge Frederic Mistral al seu monument de Montjuïc (28/03/2014)

Què hem fet fins ara?

Atesa la manca d’entitats que es dediquin a la projecció i promoció de la cultura occitana, la nostra tasca és omplir aquest buit i fer-ho de la manera més eficaç possible.

El CAOC desenvolupa les seves activitats tant a Catalunya com a Occitània, amb diferents campanyes de sensibilització del fet occità, participació i organització d’actes, cursos de llengua occitana, presentació de llibres i publicacions, visites a Occitània, etc.

Treballem pel foment les relacions culturals occitano-catalanes

- Organitzem viatges, trobades i actes de germanor a Occitània.

Promovem l’ensenyament de la llengua occitana

- El CAOC, amb el suport del Programa per a la creació de l’Oficina ”Occitan en Catalonha (OC)” de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, porta a terme des del curs 2008-2009 l’ensenyament a Catalunya de l’occità ajustat als postulats del marc referencial europeu. Una iniciativa singular que pretén introduir a la societat catalana en l’estudi de l’occità alhora que forma part d’un programa més extens que es completarà en anys futurs i que inicia un procés reglat d’aprenentatge de l’occità a Catalunya.

- També organitzem un curs de preparació de la Dictada, la Dictada Occitana a Barcelona i l’assistència a l’Escòla Occitana d’Estiu.

Promocionem el coneixement de la cultura occitana

- Organitzem: cursos i tallers de cultura occitana, viatges culturals a Occitània, presentacions de llibres en occità o sobre cultura occitana, assistència a fires de llibres, organització de festes tradicionals com ara els Focs de Sant Joan a Montsegur, un dels actes més emotius i festius que convoca l’entitat, intercanvis per mitjà de festivals literaris, musicals i teatrals, entre molts d’altres. També la Pujada al Port de Salau.

- Desplegament de la Llei de l’occità a Catalunya: actes de presentació de la Llei de l’occità, aprovada el 22 de setembre de 2010 pel Parlament de Catalunya.  Des del CAOC hem impulsat i organitzat des de l’aprovació de la llei diferents actes i presentacions de la llei a diferents punts tant a Catalunya com a Occitània. Fer divulgació de l’oficialitat de l’occità a Catalunya és una de les nostres prioritats.

- Donem a conèixer la cultura i les tradicions occitanes tot impulsant i fent difusió de la seva música, el seu folklore i en conjunt el seu patrimoni cultural.

 

Programa 2014

Programa 2013

Presentació Activitats 2012 ; Programa 2012

Programa 2011

Programa 2010

Programa 2009

 

I què farem?

Programa 2015


Els comentaris estan tancats.

Torna a l'inici ↑