Què fem

Entrega del guardó al CAOC

El CAOC obté el Diploma d’Entitat d’Interès Cultural. Jornada del Dia de l’Associacionisme Cultural 2015.

Què fem?

Atesa la manca d’entitats que es dediquin a la projecció i promoció de la cultura occitana, la nostra tasca és omplir aquest buit i fer-ho de la manera més eficaç possible.

El CAOC desenvolupa les seves activitats tant a Catalunya com a Occitània, amb diferents campanyes de sensibilització del fet occità, participació i organització d’actes, cursos de llengua occitana, presentació de llibres i publicacions, visites a Occitània, etc.

Treballem pel foment les relacions culturals occitano-catalanes

– Organitzem viatges, trobades i actes de germanor a Occitània.

Promovem l’ensenyament de la llengua occitana

– El CAOC, amb el suport del Programa per a la creació de l’Oficina ”Occitan en Catalonha (OC)” de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, porta a terme des del curs 2008-2009 l’ensenyament a Catalunya de l’occità ajustat als postulats del marc referencial europeu. Una iniciativa singular que pretén introduir a la societat catalana en l’estudi de l’occità alhora que forma part d’un programa més extens que es completarà en anys futurs i que inicia un procés reglat d’aprenentatge de l’occità a Catalunya.

– També organitzem un curs de preparació de la Dictada, la Dictada Occitana a Barcelona i l’assistència a l’Escòla Occitana d’Estiu.

Promocionem el coneixement de la cultura occitana

– Organitzem: cursos i tallers de cultura occitana, viatges culturals a Occitània, presentacions de llibres en occità o sobre cultura occitana, assistència a fires de llibres, organització de festes tradicionals com ara els Focs de Sant Joan a Montsegur, un dels actes més emotius i festius que convoca l’entitat, intercanvis per mitjà de festivals literaris, musicals i teatrals, entre molts d’altres. També la Pujada al Port de Salau.

– Desplegament de la Llei de l’occità a Catalunya: actes de presentació de la Llei de l’occità, aprovada el 22 de setembre de 2010 pel Parlament de Catalunya.  Des del CAOC hem impulsat i organitzat des de l’aprovació de la llei diferents actes i presentacions de la llei a diferents punts tant a Catalunya com a Occitània. Fer divulgació de l’oficialitat de l’occità a Catalunya és una de les nostres prioritats.

– Donem a conèixer la cultura i les tradicions occitanes tot impulsant i fent difusió de la seva música, el seu folklore i en conjunt el seu patrimoni cultural.

 

Programa 2015

Programa 2014

Programa 2013

Presentació Activitats 2012 ; Programa 2012

Programa 2011

Programa 2010

Programa 2009

 

I què farem?

Programa 2016


Comments are closed.

 • Calendari CAOC

  des.
  14
  dv.
  17:00 Assemblea de socis 2018
  Assemblea de socis 2018
  des. 14 @ 17:00 – 18:00
    CONVOCATÒRIA ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE TOTS ELS SOCIS DEL CAOC (Segons acord de Junta de 26/09/2018)   Dia: divendres 14 de desembre de 2018 Hora: 17h00 Lloc: Seu del CAOC – Providència, 42, Gràcia (Barcelona)[...]
  19:00 Mòstra de cinèma d’Animacion
  Mòstra de cinèma d’Animacion
  des. 14 @ 19:00 – 20:30
  Mòstra de cinèma d'Animacion
    La Mòstra de cinèma d’animacion constiteix en la projecció durant el dijous 13 i el divendres 14 de desembre de dos films  d’animació per a adults. Amb aquesta mostra us volem apropar i donar a conèixer[...]
  des.
  15
  ds.
  17:30 Taller de Nadales i cançons d’hi...
  Taller de Nadales i cançons d’hi...
  des. 15 @ 17:30 – 19:00
  Taller de Nadales i cançons d'hivern
  Les cançons de Nadal i d’hivern són un costum viu a tota Occitània i provenen d’una llarga tradició. Les primeres nadales en occità són del segle XII. En aquest taller aprendrem algunes d’aquestes cançons i el seu origen.   Per assistir al taller no cal tenir coneixements musicals ni de llengua occitana. Dia: dissabte, 15 de desembre 2018  Horari: de 17h30 a 19h00 LLoc: A La Violeta de Gràcia. Carrer de Maspons, 6. Bcn Preu: 15 € (Socis CAOC 10€)   Programa-cartell.
  des.
  21
  dv.
  16:00 Jornada de Nadal
  Jornada de Nadal
  des. 21 @ 16:00 – 21:00
  Jornada de Nadal
  El divendres 21 desembre i per celebrar el Nadal disposarem  d’una petita mostra de productes occitans perquè pugueu  triar i remenar llibres i d’altre material occità com ara música, dvds, samarretes, etc.  Volem compartir amb[...]
 • Fes-te’n soci!

 • Informa’t


 • Segueix-nos al Facebook

 • Darreres piulades

  Follow @CAOC_ on twitter.

 • Accedeix a l’Aula Virtual

 • wordpress analytics
 •   
Back to Top ↑