Tarda de poesia occitana i catalana al MHC

5 Febrer 2015

El passat dissabte 5 de maig, va tenir lloc a l’Auditori del Museu d’Història de Catalunya un recital de poesia occitana i catalana, organitzat pel CAOC, a càrrec d’Anna Hernández-Turné i Joan Francés Mariot, dos poetes avesats a actuar junts i amb una complicitat que es notava a l’escenari. En Joan Francés viu al Roergue, comarca occitana, des d’on va venir per oferir-nos els seus poemes. L’Anna fa vida a Arbúcies i amb la seva poesia ens va fer un regal de preu incalculable.

Joan Francés Mariot va recitar poemes del seu darrer llibre Rajar de contunh. Després l’Anna  va llegir el seu recull de poemes Magnòlia en mà i en Joan Francés llegia tot seguit la versió occitana que ell mateix havia fet. L’Anna va continuar amb el seu poema Espais d’abandó i amb tot un seguit de poemes breus.

Una cinquantena de persones van assistir a l’acte, socis del CAOC, estudiants d’occità i afeccionats a la poesia. Va ser una hora intensa durant la qual es va copsar de forma molt gràfica el paral·lelisme entre les dues llengües, l’occità i el català.

Es van poder adquirir els llibres dels poetes, els quals en van signar a tot aquell que ho demanava.

 

[mudslide:picasa,0,caoc.cat,5744688838082707953]

X