Teleòc, un exemple a seguir

19 Desembre 2016
CzkqxqsWgAE8ZeJ
La professora Maria-Crestina Borgada al CAOC

Teleòc ha estat durant anys un web d’ensenyament audio-visual de l’occità a través de la veu, texts i exercicis interactius. Oferia 4 nivells: iniciació, intermedi, literari i professional, i en els quals s’hi aprenia des de gramàtica, morfologia, lèxic i sintaxi, fins a aprofundir en la literatura occitana i en el llenguatge més especialitzat. Aquest portal va arribar a tenir alumnes provinents de tot el món interessats per l’occità.

Les persones que van dur a terme aquest projecte van ser Daniel Lafòn i el poeta J.Pau Creissac, així com Chantal Bourgade i Elisabeth Favre-Evesque. Un dels administradors d’aquest web va ser la professora Maria-Crestina Borgada, la qual ha passat uns dies a Barcelona per tornar a veure el CAOC després de la seva darrera visita ara fa quatre anys.

Ara Teleòc s’ha disolt i ha cedit al CAOC tots els seus materials pedagògics de manera íntegra, de tots quatre nivells amb audios i fotografies incloses. També ens ha estat cedit el seu domini web per si des del CAOC es vol seguir utilitzant per a aquests cursos o bé adaptar-ho al cursos que fem a la nostra entitat.

Des d’aquí agraïm de tot cor a la gent que durant anys a fet anar Teleòc, i en particular a Maria-Crestina Borgada per la seva amistat i per tota l’ajuda que ens ha donat.

X