XXVI Pujada al Port de Salau, la festa de l’amistat occitano-catalana

DSCF3643Des de fa 26 anys el CAOC organitza la Pujada al Port de Salau (2010 m. d’altitud) des dels dos vessants del Pirineu, des del Pallars Sobirà i des de l’Arièja (Occitània), el primer diumenge d’agost, amb la col•laboració d’entitats dels dos costats del Pirineu.

Per manca de comunicacions, des dels dos costats, és obligat pujar a peu al cim del Port. Els catalans ho tenen millor perquè una pista forestal, apta per jeeps, arriba fins uns 45 minuts a peu abans del Port. Els occitans, en canvi, tenen més de dues hores i mitja de camí pel seu costat, amb un desnivell de més de mil metres.

Un cop a dalt es fan uns actes de germanor, amb intercanvis de productes típics dels dos costats: formatge, vins, licors, ratafia, galetes, xocolata, embotits, etc. S’hi fan danses occitanes i catalanes per a tothom, interpretades pels acordionistes occitans i catalans.

També, pugen acordionistes i músics dels dos costats dels Pirineus.

Hi ha discursos de benvinguda, cançons, danses per a tothom, himnes, banderes, i s’acaba amb una gran rotllana amb el cant dels adéus i una gran foto de família. Tot és imponent, impressionant i meravellós sota la mirada de les àguiles i tot això trepitjant la verdor del Port, esmaltada de flors.

Hi participen els alcaldes de les dues comarques i es reivindica la cultura comuna catalano-occitana i les relacions transfrontereres, que haurien de relligar les dues comarques. És meravellós el paisatge i inoblidable la germanor i la “frairetat” de la trobada.

El dissabte precedent a la Pujada a Salau al primer diumenge d’agost (enguany el 4 d’agost), el CAOC realitzarà diversos actes culturals a Esterri d’Àneu, a l‘Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

El CAOC organitza una xerrada amb el títol “Occitània: una terra, un poble, una llengua”, a càrrec de la presidenta del CAOC, Núria Bayó Mañosa.  Abans, projecció de dos documentals etnogràfics en occità.

Al vespre tindrà lloc un concert a l’era-batedor de la Casa-Museu Gassia, d’Esterri, amb la participació del grup occità Bolhida de Sons, i  acordionistes del Pallars. Després del concert s’ha programat un ball.

 

Descarrega’t el nostre programa! Programa en occitan. Programa ASPIC en occitan.

El cartell de la Pujada!! I el cartell dels Actes a Esterri previs a la Pujada!!

 

Us podem reservar plaça en un jeep-taxi (Esterri – Salau) i/o l’allotjament.

Preu especial jeeps a Salau per persona…………….35 euros

Sortida dels jeeps a les 7:30 a la plaça de la Creu d’Esterri.

(Reserves al CAOC: 93 284 36 34; caoc@caoc.cat . Cal haver-ne fet la inscripció i el pagament amb antelació).

 

Aquest any  farem festa grossa!!! La gran festa de l’amistat occitano-catalana!!

 

Fotografies de la Pujada 2012 :

[mudslide:picasa,0,caoc.cat,5773813324562292257]

Tags: , , , , ,Comments are closed.

 • Calendari CAOC

  des.
  13
  dj.
  12:00 Mòstra de cinèma d’Animacion
  Mòstra de cinèma d’Animacion
  des. 13 @ 12:00 – 13:15
  Mòstra de cinèma d'Animacion
    La Mòstra de cinèma d’animacion constiteix en la projecció durant el dijous 13 i el divendres 14 de desembre de dos films  d’animació per a adults. Amb aquesta mostra us volem apropar i donar a conèixer[...]
  des.
  14
  dv.
  17:00 Assemblea de socis 2018
  Assemblea de socis 2018
  des. 14 @ 17:00 – 18:00
    CONVOCATÒRIA ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE TOTS ELS SOCIS DEL CAOC (Segons acord de Junta de 26/09/2018)   Dia: divendres 14 de desembre de 2018 Hora: 17h00 Lloc: Seu del CAOC – Providència, 42, Gràcia (Barcelona)[...]
  19:00 Mòstra de cinèma d’Animacion
  Mòstra de cinèma d’Animacion
  des. 14 @ 19:00 – 20:30
  Mòstra de cinèma d'Animacion
    La Mòstra de cinèma d’animacion constiteix en la projecció durant el dijous 13 i el divendres 14 de desembre de dos films  d’animació per a adults. Amb aquesta mostra us volem apropar i donar a conèixer[...]
  des.
  15
  ds.
  17:30 Taller de Nadales i cançons d’hi...
  Taller de Nadales i cançons d’hi...
  des. 15 @ 17:30 – 19:00
  Taller de Nadales i cançons d'hivern
  Les cançons de Nadal i d’hivern són un costum viu a tota Occitània i provenen d’una llarga tradició. Les primeres nadales en occità són del segle XII. En aquest taller aprendrem algunes d’aquestes cançons i el seu origen.   Per assistir al taller no cal tenir coneixements musicals ni de llengua occitana. Dia: dissabte, 15 de desembre 2018  Horari: de 17h30 a 19h00 LLoc: A La Violeta de Gràcia. Carrer de Maspons, 6. Bcn Preu: 15 € (Socis CAOC 10€)   Programa-cartell.
 • Fes-te’n soci!

 • Informa’t


 • Segueix-nos al Facebook

 • Darreres piulades

  Follow @CAOC_ on twitter.

 • Accedeix a l’Aula Virtual

 • wordpress analytics
 •   
Back to Top ↑