Conferència a l’Ateneu Barcelonès “Robèrt Lafont, l’amic occità, i l’Institut d’Estudis Aranesi – Acadèmia de l’occità a Catalunya”

15 maig 2023

Acte amb motiu del centenari del naixement de l’important occitanista Robèrt Lafont. A càrrec del president de l’IEA-AALO, Jèp de Montoya i del traductor i professor del CAOC, Jaume Figueras.

Investigacions de Jaume Figueras sobre els viatges de Robèrt Lafont a Catalunya i diverses anècdotes ocorregudes durant aquestes estades.

Participació també del president de l’IEA-AALO, el senyor Jèp de Montoya per parlar-nos dels projectes i publicacions de l’Institut d’Estudis Aranesi Acadèmia de l’occità a Catalunya.

Amb motiu dels cent anys del naixement de Robèrt Lafont, abordarem els molts contactes que tot al llarg de més de mig segle mantingué amb els catalans, des que el 1950 visità els homes de l’IEC fins a la celebració de l’Eurocrongrés 2000, així com la seva relació amb l’Aran, a cavall entre Occitània i Catalunya – fet que ens permetrà de conèixer l’activitat i els projectes de l’Institut d’Estudis Aranesi – Acadèmia de l’occità a Catalunya.

De Robert Lafont, per tant, en resseguirem la participació en nombroses plataformes i actes de tota mena al nostre país, amb un especial interès pels textos que se’n traduïren en català: de La revolució regionalistaPer una teoria de la nació i Història de la literatura occitana fins a Temps Tres i Nosaltres, el poble europeu, que en van fer un referent pel que fa a l’anàlisi prospectiva d’un nou marc de relacions, a cavall dels espais transfronterers.

📅 Dimecres 17 de maig de 2023

⏳ 18:30

📍 Ateneu Barcelonès. Sala Sagarra, 4a planta. Carrer de la Canuda, 6. Barcelona.

📌Accés lliure

X