Notícies

09

abr. 2021

Exposició “Aranès, l’occità de Catalunya” al CRAI Biblioteca de Lletres UB

L'exposició, juntament amb d'altre material gràfic i una extensa mostra de llibres arriba de la mà de l'ADÒC i del CAOC.

Llegir més

25

març 2021

Cors d’introduccion au gascon – en linha

En quate sessions 2 oras, que’ns serviram de las expressions culturaus gasconas entà apréner la lenga a l’encòp que coneisheram lo país e las soas gents.

Llegir més

25

març 2021

Nou Curs en línia! Max Roqueta i el secret de l’herba

Vet aquí una nova proposta per endinsar-nos en la rica tradició literària occitana contemporània, de la mà d’un altre dels seus grans clàssics: Max Roqueta.

Llegir més

22

març 2021

Quarta sessió del Cicle sobre catarisme

En aquesta quarta sessió, l’escriptor sobre temàtica religiosa Bartolomé Bioque i en Jaume Cluet, director de l’agència de viatges culturals KULTURALIA i gran investigador sobre el Catarisme, exposaren sota el títol “Llegendes i mites del Catarisme”.

Llegir més

15

març 2021

Tercera sessió del Cicle sobre Catarisme

En aquesta tercera sessió, en Jordi Bibià, exposà la importància de què gaudiren les dones en la civilització occitana i en Carles Gascon repassà la presència dels Bons Homes a Catalunya, i la creació de les comunitats càtares al sud dels Pirineus.

Llegir més

09

març 2021

Segona sessió del cicle sobre Catarisme

En aquesta jornada s'impartiren la conferència de Sergi Grau, “Episodis de la croada Albigesa” i la d'Eduard Berga, “L’espiritualitat en el catarisme”.

Llegir més

09

març 2021

Gran èxit de la primera sessió del Cicle 700 aniversari de la mort de Guilhèm de Belibasta

Van encetar el cicle dues conferències: la d'en José Luís Soler sobre la vida de l'últim perfecte càtar, en Guilhèm de Belibasta, i la d'en Francesc Sangar sobre la presència del catarisme en la cultura occitana.

Llegir més

16

febr. 2021

Conversem amb Mara Aranda

Trobairitz i trobadors són reflexe dels sentirs i avatars d'una època molt espurnejant.

Llegir més

13

febr. 2021

Cicle 700 aniversari de la mort de Guilhèm de Belibasta

Amb motiu dels 700 anys de l’execució de l’últim perfecte càtar, en Guilhèm de Belibasta a Vilaroja-Termenés, a l’Aude, s’ha organitzat un interessant cicle de conferències sobre els Bons Homes a la Llibreria Alibri de Barcelona.

Llegir més

08

febr. 2021

II Concors de racontes brèus en occitan – Enric Garriga Trullols

Lo CAÒC organiza lo 2nd CONCORS DE RACONTES BRÈUS «ENRIC GARRIGA TRULLOLS». La matèria e lo genre dels racontes es liure e totas las variantas de lenga occitana son benvengudas.

Llegir més
X