Dictada Occitana 30 de gener

21 gener 2016

SalaDictat.jpg-largeEl dissabte 30 de gener torna la Dictada Occitana. Aquest és un esdeveniment que es celebra des de fa 19 anys i és un acte singular i únic al món. Es tracta d’un dictat en occità que es celebra de forma simultània a més de 40 ciutats d’Occitània i els Països Catalans. 

A Barcelona es celebra al Palau Marc, un casal senyorial del segle XVIII, avui seu del Departament de Cultura.

Consta de diverses parts: primer es fa el dictat, un text en occità d’uns 200 mots extret del llibre Escriches de Femnas Tarnesas, de Ramon Ginolhac; després es fa una pausa on s’ofereix aperitiu a tots els assistents i així tothom pot fer petar la xerrada i fer coneixença amb la resta de participants; tot seguit tindrà lloc un recital de contes occitans per a tots els públics a càrrec del reconegut professor occitanista Jaume Figueras;  i finalment es donarà el resultat del concurs-dictat, on els primers premiats obtindran l’estada a l’Escola Occitana d’Estiu durant una setmana del mes d’agost i un lot de llibres. Hi haurà tres categories: adults, professionals i nens fins als 16 anys. Tota la resta de participants tindran premi encara que no hagin superat la prova.

Fins i tot aquells que no hi participeu tindreu un record ja que és possible inscriure’s com a espectador, d’aquesta manera podeu veure com funciona i decidir-vos a participar el proper any. La inscripció tant si és com a participant o com a espectador és gratuïta.

Aquesta jornada és possible gràcies a la col·laboració dels Departaments de Cultura i d’Ensenyament de la Generalitat. És un acte molt ric literàriament amb editorials com Pagès Editors i Ara Llibres les quals ja fa anys que hi col·laboren o Editorial Rosa dels Vents que s’estrena amb força en aquesta XIX edició; tothom s’endurà un exemplar de les revistes Sapiens i Descobrir; també Òmnium i Plataforma per la Llengua hi aportaran la seva part; i gaudirem d’un aperitiu amb Moritz i Casa Graupera. És doncs amb tots ells, i professionals i voluntàris de l’entitat, i amb la vostra participació que aquesta Dictada serà la més festiva, literària, familiar i original de totes.

Us hi esperem a tots!!!

Dia: dissabte 30 de gener 2016

Hora: 14:30

Lloc: Sala d’Actes Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – Palau Marc – Rambla Santa Mònica, 8 – Barcelona

Descarrega’t el programa de la dictada a Barcelona. I la butlleta d’inscripció.

X