Port de Salau, fins l’any que ve

9 agost 2016
IMG_3426P
Pujada 2016

El passat 7 d’agost ha tingut lloc la tradicional pujada al Port de Salau. Ha estat un dia de trobades. Gent que puja cada any es retroba a dalt del Port, i molta gent que hi ha pujat per primera vegada i ha descobert un indret meravellós.

Abans de les 10 del matí ja hi havien arribat més de 200 persones. A partir de llavors la gent anava arribant poc a poc però contínuament de manera que a migdia ja era ben ple.

Han parlat els iniciadors de la pujada, la diputada aranesa al Parlament Mireia Boya, diversos alcaldes de pobles dels pirineus. S’ha destacat aquesta pujada com la que es recordarà per coincidir amb els 10 anys de l’oficialitat de l’occità a tot Catalunya. Aquest fet ha marcat els diferents parlaments i ha estat un punt de sortida per la pujada de l’any que ve que serà la 30a.

Tot seguit un dels moments més esperats, el repartiment de vi i formatge per a tothom. Mentrestant els músics occitans amenitzaven la jornada i la gent ballava danses tradicionals.

A partir de les 13h o abans molta gent començava a baixar ja que el fort vent era molest, però a la vegada hi havia gent que continuava arribant, és a dir, que era un moviment constant de persones que arribaven i altres que marxaven, i això fins a les 15h en que la majoria ja anava baixant.

Enguany ha fet bon temps, s’han pogut celebrar tots els actes amb normalitat,  l’assistència ha estat molt nombrosa, d’unes 800 persones, gràcies entre altres coses, a una major presa de conciència del moment que estem vivim i de la situació de moltes nacions com la nostra.

 

Fotos 2016

 

 

X