Trobada de poetes occitans a Barcelona

6 Febrer 2015

cartell petit Trobada de poetes

Dins el marc de la celebració de l’Any Mistral, el col·lectiu de poesia Pèl Capell proposa una trobada amb poetes occitans durant els dies 30 i 31 de maig, amb tot un seguit d’activitats al voltant de la poesia occitana actual: dos recitals de poesia, una trobada entre el PEN català i el PEN occità i un cafè-debat on parlarem sobre l’estat de la poesia i de la literatura occitana actual.

Després de la publicació a l’abril de 2013 d’un número especial sobre Poesia Jove occitana a la revista Pèl Capell, tres dels poetes aleshores editats ens visiten: Aurélia Lassaque, poetesa llenguadociana amb un gran nombre d’obres publicades i membre fundadora del PEN Oc; Jean-Cristophe Dourdet, poeta llemosí i professor de lingüística a la universitat de Poitiers; i Xavier Gutiérrez Riu, home de llibres i poeta occità de la Vall d’Aran.

La idea de la trobada entre els dos PENs neix, principalment, de la voluntat de seguir teixint lligams entre els seus components.

Com representant del PEN Oc hi haurà Aurélia Lassaque, membre fundadora. Serà acompanyada pels dos altres poetes convidats, així com de Raffaella Salierno (Secretària General PEN català), Pau Vadell (vocal del PEN català) i d’Angel Igelmo, membre del col·lectiu Pèl Capell.

Per a la presentació de la trobada i dels poetes i col·lectius organitzadors, es convoca a una roda de premsa divendres 30 de maig a les 12 del migdia a la seu del CAOC (Hotel Entitats. c/Providència 42. 08024 Gràcia., Barcelona).

Dies: 30 i 31 de maig de 2014 a Barcelona 

Organitzen: Pèl Capell, PEN Català i CAOC 

Entrada: lliure (a tots els actes)

 

 

PROGRAMA PREVIST:

Divendres 30 maig

12h      RODA DE PREMSA al CAOC (Hotel Entitats. Providència, 42. Barcelona). 

17h      TROBADA PEN català PEN occità (Edifici Ateneu Barcelonès – C. Canuda 6, 5è, 08002 Barcelona).

La idea de la trobada entre els dos PENs neix, principalment, de la voluntat de seguir teixint lligams entre els seus components. Com representant del PEN Oc hi haurà Aurélia Lassaque, membre fundadora. Serà acompanyada pels dos altres poetes convidats, així com de Raffaella Salierno (Secretària General PEN català), Pau Vadell (vocal del PEN català) i d’Angel Igelmo, membre del col·lectiu Pèl Capell. 

20h      Recital MISTRALADA a l’Espai Mallorca (Plaça Vicenç Martorell, 1-2 Barcelona).

Els joves poetes recitaran poemes de Frederic Mistral i d’altres de propis relacionats amb la figura o l’obra del llegendari poeta aprofitant la commemoració del centenari de la seva mort.

Dissabte 31 maig 

18h      “CAFÈ DEBAT” sobre la literatura occitana actual al bar La Violeta (C. Maspons,6 – Gràcia).
Àngel Igelmo, de Pèl capell, introduirà el temes en una conversa informal que ha desembocar en un debat obert entre públic i participants Intervindran: Aurélia Lassaque, poetesa llenguadociana amb un gran nombre d’obres publicades i membre fundadora del PEN Oc; Jean-Cristophe Dourdet, poeta llemosí i professor de lingüística a la universitat de Poitiers; i Xavier Gutiérrez Riu, home de llibres i poeta occità de la Vall d’Aran. 

21h      Recital FESTA FINAL al JanPetit (Guilleries, 17. Gràcia).

 

Dossier de premsaCartell / programa.

X