Cursos de llengua

Cursos amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i reconeguts com a activitat de formació permanent del professorat pel Departament d’Ensenyament.

Des de l’any 2008-2009, conjuntament amb el Programa per a la creació de l’Oficina “Occitan en Catalonha (OC)”, duem a terme l’ensenyament a Catalunya de l’occità ajustat als postulats del marc referencial europeu.

Impartim els cursos basats en la gramàtica occitana de Loís Alibert, en la perspectiva d’adaptació als grans dialectes de la llengua occitana. 

🔵 NOVETAT CURSOS 2020-21: enguany els cursos s’ofereixen en modalitat en línia i presencial. En tots els casos, els alumnes tenen el guiatge i el seguiment de professorat expert.

💻 Modalitat en línia (sessions en directe a través d’una plataforma virtual i el suport d’una aula virtual) : Nivell Bàsic 1 / Nivell Bàsic 2 / Nivell Intermedi 1 / Nivell Intermedi 2 / Nivell Avançat / Nivell Superior .

📍 Modalitat presencial: Curs de manteniment i conversa.

A l’apartat inferior pots fer clic a cada curs per a consultar la seva fitxa (tríptic, preus, professorat, horaris, full d’inscripció, …).

Cursos 2020-2021

Informació general sobre els cursos

☑️ Càrrega lectiva de cada nivell : 60h de classe (Nivell Intermedi 1, Nivell Intermedi 2, Nivell Avançat), 75h (Nivell Superior) i 30h (Nivell Bàsic 1, Nivell Bàsic 2, Curs de manteniment).

☑️ Descarrega’t el tríptic informatiu del teu nivell (Bàsic (A2)*, Intermedi 1 (B1.1), Intermedi 2 (B1.2), Avançat (B2), Superior (C1) i Manteniment ).

* Nivell A2 curs 2020-21: El nivell Bàsic (A2) es començarà a impartir, durant aquest 2020-21, en dos cursos de 30 hores lectives cadascun: nivell Bàsic 1 i nivell Bàsic 2. Els cursos es realitzaran per quadrimestres, amb pagament únic o quadrimestral, i es complementaran per obtenir al cap de les 60h el Diplòma Nivèl Basic (A2). ** Els cursos nivell Bàsic 1 Nivell Bàsic 2 s’ofereixen en modalitat virtual (classes en línia).

🗓 Curs nivell Bàsic 1: octubre 2020-gener 2021 / 🗓 Curs nivell Bàsic 2: febrer 2021-juny 2021.

🗓 Curs nivell Bàsic 1: febrer 2021 – juny 2021.

▶️ Modalitat en línia: sessions en directe amb el professor i la resta d’alumnes a través d’una plataforma virtual i el suport d’una aula virtual. Més informació aquí.

▶️ Nivells i pla d’estudis ajustat als postulats del marc referencial europeu.

▶️ En un futur s’espera que el Diploma de Nivell Bàsic (A2), així com els posteriors, sigui convalidat amb una validesa oficial de caràcter no universitari.

Reconeixement per a docents

Cursos de 30h/60h/75h/100h de formació (mestres i professors del Departament d’Educació). Per obtenir la certificació de l’activitat és necessari haver realitzat i superat l’examen i obtenir una valoració positiva de les tasques planificades en relació amb l’aprofitament. Assistència mínima del 80% de les hores.

Com m’hi puc inscriure?

📝 Per inscriure’t al curs només et cal descarregar, emplenar el formulari d’inscripció ( Bàsic, Intermedi 1, Intermedi 2, Avançat, Superior, Manteniment) i enviar per email ( caoc@caoc.cat ); i fer el pagament al número de compte ES10 2100-1006-57-0200061117 (CaixaBank). 

Quan facis la transferència indica en el concepte el teu nom, cognom i el nivell del curs. 

📲 Per tal de confirmar la teva plaça, envia’ns el full d’inscripció i el comprovant de pagament a caoc@caoc.cat o pots venir presencialment a la nostra oficina (cita prèvia).

🔹Els cursos es realitzaran amb un mínim d’inscrits. Inscripcions fins al 30 de setembre.

🔹 Un cop realitzada la inscripció no es retornarà l’import de la matrícula, excepte si el curs s’anul·la per part de l’organització.

Aprèn occità amb els nostres cursos

Descobreix una llengua que ens agermana

Per què aprendre l’occità?

  • Per descobrir la nostra llengua bessona i conèixer millor el català
  • Endinsar-nos en la seva rica i prestigiosa literatura  
  • Acostar-nos a Occitània, a les seves tradicions, al seu viu folklore i a la seva gent
  • Ampliar les nostres opcions dins l’administració catalana
  • Ajudar a reeixir una llengua minoritzada, oficial a Catalunya

L’occità o llengua d’oc és la llengua romànica pròpia d’Occitània, parlada en tres estats:

  • al terç sud de l’Estat francès
  • a la Val d’Aran de Catalunya
  • a una franja alpina del Piemont d’Itàlia

I és llengua oficial a Catalunya, segons l’article 6.5 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006 (Marc legal. L’oficialitat de l’occità).

Un tast de llengua

X