Notícies

06

Ago 2019

Clam per la llengua i la llibertat al Port de Salau

En aquesta pujada s’ha tingut molt present i s’ha posat en relleu la greu situació de regressió de la llengua occitana així com les dificultats en l’ús social de la llengua catalana i els atacs de formacions polítiques en l’acompliment de la immersió lingüística.

Llegir més

26

Jul 2019

Pujada al Port de Salau, la trobada occitano-catalana

El proper diumenge 4 d’agost tindrà lloc un dels esdeveniments més representatius de l’agermanament occitano-català, la pujada al Port de Salau, un port de muntanya a 2100 metres d’altitud que uneix el Pallars Sobirà amb l’Arieja.

Llegir més

26

Jul 2019

Escòla Occitana d’Estiu 2019

Una oportunitat de viure i conviure en occità de l’11 al 17 d’agost de 2019 a Vilanòva d’Òlt (Agenès), a Occitània..

Llegir més

02

Jul 2019

Artur Bladé i l’exili català a Montpelhièr

El passat dimecres al CAOC, l'historiador Josep Sancho ens oferí una interessant conferència sobre la vida i l'obra del memorialista català Artur Bladé, de qui ha escrit un llibre que ressegueix amb molt detall la seva trajectòria vital i intel·lectual.

Llegir més

28

Jun 2019

Lo festival occitan Festen’Oc

Lo festival occitan Festen’Oc d'estiu comença le dissabte 29 de junh per un estagi de danças pels enfants seguit per la serada de Sent Joan e continua le divendres 12 de julhet per 3 jorns de festa, de musica, de danças, de cants ...

Llegir més

13

Jun 2019

Conversam amb lo grop Blu l’Azard

L'objectiu que nos pausem vèrs lo pùblic di parlants es aquel de donar de consciença e de valor al patrimòni cultural, en indicant decò de nòvas possibilitats d'emplec de la lenga.

Llegir més

13

Jun 2019

Nit occitano-arpitana a Barcelona amb el grup Blu l’Azard

Divendres 21/6 a les 22 h, Nit occitano-arpitana al Tradicionàrius. Música i danses occitanes i arpitanes amb BLU l'Azard, un dels grups amb més projecció del territori occità.

Llegir més

03

Jun 2019

Conversem amb en Wilfried Beck

L'única sortida d'en Pèire Maurin era emigrar al sud.

Llegir més

30

Mai 2019

Estiueja amb nosaltres i aprèn occità!

Se t’ha acudit mai d’aprendre l’occità, també dita llengua d’oc? Doncs, ara és la teva, aprofita aquest estiu i endinsa’t en l’aprenentatge de l’occità de l’1 al 24 de juliol 2019, de dilluns a dijous de quatre a vuit del vespre.

Llegir més

24

Mai 2019

Conferència “Catalunya i Occitània: monedes i mites”

L'autor ens parlarà sobre quins eren els lligams entre catalans i occitans, quines influències mútues es varen produir entre els dos països i quines manipulacions històriques cal tenir presents.

Llegir més
X