Notícies

24

març 2023

Edició en línia! Curs “La literatura occitana al Llemosí, de l’època dels trobadors al segle XXI”

Aquest mes d'abril és una incursió en el ric patrimoni literari occità del Llemosí que us proposem: de l’espectacular florida de la Fin’Amors, a mitjan segle XII, en temps dels trobadors, a la imposant cosmogonia poètica i etnogràfica que Marcèla Delpastre bastí tot al llarg de la segona meitat del segle XX.

Llegir més

21

març 2023

Tres per Tres d’Andrieu Lagarda

El passat divendres 10 d’abril, el CAOC va dur a terme, en sessió alhora presencial i virtual, la segona sessió del Club de Lectura. El llibre triat per aquesta segona sessió va ser Tres per tres, d’Andrieu Lagarda. Es tracta d’un llibre escrit i pensat per facilitar d’aprenentatge de l’occità a escolars, però gràcies a la mestria de l’autor a l’hora de bastir aquest recull basat en contes tradicionals, els adults participants al Club de Lectura hem gaudit força de la lectura.

Llegir més

16

març 2023

Centenari Robèrt Lafont

Estrenem secció al nostre canal YouTube tot parlant amb el professor i traductor Jaume Figueras i Trull sobre l'obra de Robèrt Lafont amb motiu del centenari del seu naixement.

Llegir més

14

març 2023

Essenis, cristians i càtars

Presentació del llibre "Essenis, cristians i càtars", el dilluns 20 de març. Un estudi comparatiu a l’entorn de si els càtars, en la seva metafísica, no s’acostaven molt més al moviment i l’obra de Jesús que no pas els dogmes imposats pel catolicisme.

Llegir més

03

març 2023

Lo diplòma de competéncia en lenga occitana (DCL), session 2023

La session 2023 se desvoloparà lo 26 de mai de 2023 dins diferents centres d’examèn dins las acadèmias de Bordèu, Limòtges, Montpelhièr e Tolosa. Las inscripcions son dobèrtas fins al 26 de març de 2023.

Llegir més

03

març 2023

El CAOC et necessita, fes un DONATIU o fes-te’n SOCI!

Ajuda’ns a continuar treballant per a fer conèixer les arrels comunes d’occitans i catalans: llengua, cultura i història.

Llegir més

01

març 2023

Nova edició del curs “La literatura occitana al Llemosí, de l’època dels trobadors al segle XXI”

Us proposem una incursió en el ric patrimoni literari occità del Llemosí: de l’espectacular florida de la Fin’Amors, a mitjan segle XII, en temps de Bernat de Ventadorn, Bertran de Bòrn i Arnaut Danièl, a la imposant cosmogonia poètica i etnogràfica que Marcèla Delpastre bastí tot al llarg de la segona meitat del segle XX.

Llegir més

24

febr. 2023

La Ruta de Gaston Febus, El Príncep dels Pirineus

Una ruta inèdita al Bearn i la Bigorra, del 28 d'abril a l'1 de maig 2023.

Llegir més

20

febr. 2023

Presentació del llibre “PETJADES EN LA LLARGA NIT”

En JOSEP SERRA i ESTRUCH fou un escriptor, polític i cineasta català. L'any 1985 publicà el llibre "ENTENDRE OCCITÀNIA", mereixedor del Premi REI EN PERE i col·laborà molt activament amb la nostra entitat en la defensa dels lligams entre catalans i occitans. 

Llegir més

20

febr. 2023

Es presenta al CAOC la “HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA”

Amb una gran afluència, ha estat presentat a la seu de la nostra entitat el nou volum de la "HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA" de l'escriptor i articulista valencià VICENT MARQUÉS i CARBONELL, publicat a EDICIONS SIDILLÀ.

Llegir més
X