La 30 edició de la Pujada se celebra a Isil

DSC_1814B

Trobada Port de Salau, 2017. Isil.

Enguany la 30a edició de la pujada al port de Salau ha sofert alguns canvis a causa del fort oratge caigut durant tota la nit i primera hora del matí.

Per motius de seguretat i seguint les recomanacions dels experts de la zona,  s’ha traslladat el lloc de celebració de la trobada i s’ha fet al poble d’Isil, a la plaça de l’església. L’assistència ha estat nombrosa, la major part erem catalans però també hi havia força occitans.

Cap a les 11 del matí els músics occitans i catalans han tocat els himnes d’Occitània i Catalunya.  Tot seguit els organitzadors i personalitats que ens han acompanyat han fet els respectius parlaments. Han parlat els iniciadors de la pujada, la diputada aranesa al Parlament, Mireia Boya, i la Directora general de Relacions Institucionals, Carme Garcia. L’acte ha comptat amb la presència de quatre diputades, el president de l’Institut d’Estudis Aranesi, un representant de la Direcció General de Política Lingüística, entre d’altres personalitats.

Cal destacar que aquest any la Generalitat de Catalunya ha instal·lat una placa dalt del port en record dels 30 anys de la pujada i en memòria de tots els exiliats que al llarg de la història han travessat el port de Salau. S’ ha llegit el text escrit a la placa en occità i en català.
S’ha destacat aquesta edició com la que es recordarà per tenir lloc poques setmanes abans del referèndum d’independència.  Aquest fet ha marcat els diferents parlaments i també ens ha acompanyat gent de l’ANC que han desplegat un mosaic del Sí.

Els Fallaires d’Isil com cada any han repartit vi i formatge i d’altres menges per tots els assistents.

S’ ha fet la tradicional foto de família i s’ha gaudit de música i danses occitanes i catalanes.

A Isil ha fet molt bon temps durant tota la resta de la jornada, la gent ha pogut gaudir de la festa, de la música, les danses i del menjar.

L’organització de la pujada al Port de Salau, així com els actes organitzats a Esterri el dia abans, representa pel CAOC una important despesa econòmica. Ens agradaria continuar fent aquesta festa i per això ens cal la vostra ajuda. Podeu fer una aportació al nostre compte de CaixaBank ES10 2100 1006 5702 0006 1117 indicant el concepte “Salau”

Plan mercés e a l’an que ven!