Acte de celebració del 5è aniversari del Jornalet

24 Abril 2017
espot_jornalet
Espot del Jornalet

La Direcció General de Política Lingüística i l’Associacion entara Difusion d’Occitània en Catalonha celebraran el proper dijous, 27 d’abril, el cinquè aniversari del Jornalet, el lloc web d’informació en occità. L’acte tindrà lloc a les 18 hores, a la sala d’actes del Palau Marc, seu del Departament de Cultura.

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, presidirà l’acte que consisteix en un col·loqui sobre l’experiència lingüística en l’elaboració d’un model de llengua per a la comunicació en occità a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Hi prendran part el director de Jornalet, Ferriol Macip; el lingüista, professor d’occità al CAOC i col·laborador del Jornalet, Thiago Mòri, i el lingüista, professor d’occità, col·laborador de la Universitat de Montpeller i de Jornalet, Joan Barceló.

Un dels reptes principals d’aquest portal ha estat l’elaboració d’un model de llengua en occità actualitzat i apte per a les necessitats comunicatives d’avui dia, que posi també en valor la diversitat de la mateixa llengua occitana. Així Jornalet ha anat desenvolupant un estil propi, d’acord amb la norma referencial de l’occità, al costat de les diverses modalitats de la llengua amb què són publicades les col·laboracions de diversos autors.

Durant l’acte es projectarà de l’espot promocional dels 5 anys de Jornalet.

El Jornalet, gaseta occitana d’informacions, es va crear el 31 de març de 2012, amb l’objectiu d’oferir informacions de llengua i cultura occitanes. Té col·laboradors de tota l’àrea occitana, i recull i difon sempre en occità documents, articles de divulgació lingüística, articles d’opinió i també notícies d’actualitat del món cultural occità o d’interès per a l’espai cultural occità.

Jornalet forma part del Consell d’Informació de Catalunya i de la Federacion Interregionau de Mèdias Occitans (FIMOC).

 

Text: Direcció General de Política Lingüística

X