Cicle “Pedagogia compartida: Catalunya i Occitània”

17 Octubre 2019

Aquest cicle de conferències és el segon que organitza Amics de la Unesco de Barcelona sobre Occitània, aquest cop amb motiu de la proclamació per part de l’ONU del 2019 com Any Internacional de les Llengües minoritzades.

En aquesta ocasió es tractarà directament el tema de la llengua occitana i la seva situació sociolingüística en l’àmbit escolar, així com els projectes pedagògics que acompanyen la immersió lingüística de les escoles Calandreta. Sense oblidar el treball en xarxa que fan la Societat Catalana de Pedagogia de l’IEC amb el Centre Aprene de formació de mestres de Calandreta per intercanviar experiències i projectes pedagògics per avançar en un món globalitzat en canvi permanent.

Programació del cicle:

17 d’octubre de 2019: Romanicitat de l’occità. A càrrec del professor José Enrique Gargallo Gil del Dep. de Filologia Romànica de la UB.

24 d’octubre de 2019: Dificultats d’adquisició lingüística als instituts i col·legis de Montpelhièr. Metodologies de recerca per valorar el grau de transmissió de l’occità en l’àmbit escolar. A càrrec d’Efrén Beltran Roncal, sociolingüista.

7 de novembre de 2019: Les Calandretes, escoles occitanes immersives i obertes al plurilingüisme. A càrrec de Patrici Baccou, director d’APRENE.

14 de novembre de 2019: Les contribucions del CAOC a les relacions catalano-occitanes en l’àmbit educatiu. A càrrec de Meritxell Pueyo Soto, vicepresidenta del CAOC i Marçal Girbau, professor i membre del CAOC.

21 de novembre de 2019: Les contribucions mútues entre l’Escola Catalana i l’Occitana a partir de la instrumentació pedagògica. A càrrec de Rosa Maria Salgueiro, membre de l’IEA- AALO i Efrén Beltran, sociolingüista.

28 de novembre de 2019: CLOENDA DEL CICLE: El futur de l’ensenyament a Catalunya i a Occitània: reptes per a un aprenentatge col·laboratiu en un món de canvis socials i tecnològics per al s. XXI. A càrrec de Xavier Moral, de la Direcció General de Política Lingüística i Efrén Beltran, sociolingüista.

Lloc: Amics de la Unesco de Barcelona / Casa Golferichs

Adreça: C. Mallorca, 207 principal. Barcelona

Organitza: Amics de la Unesco Barcelona

Accés lliure: aforament limitat, es recomana reserva d’assistència al telèfon 934520552 o a info@amicsunescobarcelona.cat

Programa del cicle.

X