Cinema i literatura a la Provença

6 febrer 2015
IMG_2307
Detall de Civèrgas

Una delegació del CAOC va ser rebuda el 24 de novembre de 2014 pel realitzador cinematogràfic Jean Fléchet al seu casalot de la Valclusa, a la Provença. Fléchet va ser el director de L’orsalher, llargmetratge de referència dins el cinema occità. El cineasta va cedir al CAOC alguns dels seus films, avui dia introbables, i es va mostrar favorable a continuar col·laborant amb l’entitat. L’any 1979 havia participat en la I setmana de cinema occità organitzada a Catalunya amb la col·laboració del CAOC.

Al poble de Civèrgas, també a la Valclusa, l’alcaldessa Giselle Martin va rebre la comissió del CAOC a la sala noble de l’ajuntament.

L’escriptor Pèire Pessamessa, habitant de Civèrgas, ens va mostrar la seva extensa biblioteca formada per milers d’exemplars gran part dels quals en llengua occitana. També en va donar una part al CAOC. Estelle Pessamessa, la seva filla i una de les actrius protagonistes de Malaterra, de Philippe Carrèse era present en la trobada i va rememorar pel CAOC el rodatge d’aquest film, l’únic llargmetratge en occità que s’ha pogut veure a la televisió francesa.

X