Dictada occitana a Barcelona

25 gener 2017
aficha_dictada_2017
Cartell Dictada 2017

El dissabte 28 de gener torna la Dictada Occitana. Aquest és un esdeveniment que es celebra des de fa 20 anys i és un acte singular i únic al món. Es tracta d’un dictat en occità que es celebra de forma simultània a més de 40 ciutats d’Occitània i els Països Catalans. 

A Barcelona es celebra al Palau Marc, un casal senyorial del segle XVIII, avui seu del Departament de Cultura.

Consta de diverses parts: primer es fa el dictat, un text en occità d’uns 200 mots extret d’un llibre de l’autor Florian Vernet; després es fa una pausa on s’ofereix aperitiu a tots els assistents i així tothom pot fer petar la xerrada i fer coneixença amb la resta de participants; tot seguit tindrà lloc un recital de música i cançons tradicionals occitanes a càrrec del músic del grup català de música occitana Mirabèl, Joan Codina;  i finalment es donarà el resultat del concurs-dictat, on els primers premiats obtindran l’estada a l’Escola Occitana d’Estiu durant una setmana del mes d’agost i un lot de llibres. Hi haurà tres categories: adults, professionals i nens fins als 16 anys. Tota la resta de participants tindran premi encara que no hagin superat la prova.

Fins i tot aquells que no hi participeu tindreu un record ja que és possible inscriure’s com a espectador, d’aquesta manera podeu veure com funciona i decidir-vos a participar el proper any. La inscripció tant si és com a participant o com a espectador és de franc.

Aquesta jornada és possible gràcies a la col·laboració dels Departaments de Cultura i d’Ensenyament de la Generalitat. És un acte molt ric literàriament amb editorials com Pagès Editors, Fundació Enciclopèdia Catalana i Ara Llibres, Publicacions Abadia de Montserrat, Editorial Barcanova les quals ja fa anys que hi col·laboren així com també La Vanguardia, Vilaweb, Productes de la Terra, Fent País Cooperativa hi fan les seves aportacions; tothom s’endurà un exemplar de la revista Sàpiens i publicacions del Diari Ara; també Òmnium, Plataforma per la Llengua i el CPNL de Gràcia hi aportaran la seva part; i gaudirem d’un aperitiu amb Moritz i Casa Graupera. És doncs amb tots ells, i professionals i voluntaris de l’entitat, i amb la vostra participació que aquesta Dictada serà la més festiva, literària, familiar i original de totes.

Dia: dissabte 28 de gener 2017

Hora: 14:30

Lloc: Sala d’Actes Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – Palau Marc – Rambla Santa Mònica, 8 – Barcelona

 

Descarrega’t el programa de la Dictada a Barcelona. I la butlleta d’inscripció.

 

 

 

X