El Cercle d’Agermanament Occitano-Català celebra els 40 anys de la seva fundació

24 Octubre 2018

El proper dijous 25 d’octubre de 2018 al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya, a la Rambla de Catalunya 8, de Barcelona, tindrà lloc un acte organitzat pel CAOC per commemorar aquests 40 anys en companyia de socis i amics de l’entitat.

El CAOC és una entitat dedicada principalment a la promoció i difusió del fet occità a Catalunya, i actualment s’ha consolidat com a entitat de referència en el món occitanista a Catalunya.

Cal destacar els seus inicis gràcies a la iniciativa de Josep Maria Batista i Roca, el qual volia construir un espai econòmic, social i cultural que inclogués tota Occitània i els Països Catalans, fou així com va néixer el CAOC. En 40 anys, els canvis político-socials han influït en el funcionament de l’entitat, la qual sempre s’ha mantingut fidel als seus objectius inicials.

L’acte comptarà amb els testimonis de Joan Amorós, un dels fundadors del CAOC; Núria Bayó, presidenta d’Honor del CAOC; Bernat Bergé, director de l‘Escòla Occitana d’Estiu; i Jòrdi Peladan, president de la Maison pour l’Animation et la Recherche Populaire Occitane.

En el decurs de l’acte, es projectarà el vídeo de la primera assemblea que va tenir lloc als Edificis Trade de Barcelona l’any 1978, document d’especial valor històric.

Esperem l’assistència de socis que van formar part d’aquella primera fornada, als quals se’ls donarà veu per tal que expressin les seves vivències relacionades amb l’occitanisme.

L’acte comptarà amb la presència de Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

 

Invitació de l’acte.

 

Amb el suport de: Diputació de Barcelona / Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya / Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

X