La Ruta de Gaston Febus, El Príncep dels Pirineus

24 febrer 2023

Llegendes Medievals d’Occitània. Una ruta inèdita del Bearn i la Bigorra

Del 28 d’abril a l’1 de maig de 2023

Aquest és un viatge per a descobrir l’indòmit espai dels Pirineus situats dins d’Occitània, que comprèn extensos territoris, que van des de l’històric vescomtat del Bearn, així com la Bigòrra, el Comenge, el País de Salat fins arribar a l’antiga Arièja.

Aquestes contrades, amb una antiga i clara unitat idiomàtica occitana, en plena època medieval mantingueren un estret lligam amb els territoris del nord peninsular ibèric, gràcies a les diverses rutes jacobees que els travessaven i al malaurat episodi de la croada albigesa contra el catarisme.

Fou l’històric i llegendari noble Gaston Febus qui en el segle XIV reuní sota el seu poder aquests extensos territoris, de manera que esdevingué un autèntic “Príncep dels Pirineus”. Fou un brillant personatge, tant en el camp de la política, com a les lletres i la ciència. Les seves petjades encara les podem trobar en els imponents castells, antigues baronies, abadies i catedrals, així com també en els incomparables espais naturals que podrem recórrer en el transcurs d´aquest singular circuit.

Itinerari:

28/04 · BARCELONA – JACA – AULORON – PAU
29/04 · PAU I EL SEU PATRIMONI, EL CASTELL DE MORLAN I ORTÈS
30/04 · PAU, EL CASTELL DE MAUVESIN, L´ABADIA D´ESCALADIEU I TARBA
01/05 · PAU – SENT GAUDENÇ – VIELHLA – BARCELONA

Preu per persona en Cambra Doble: 795 EUROS
Suplement Cambra Individual: 180 EUROS

Informació i reserves: 93 496 14 67 o bé al correu electrònic info@kulturalia.es

Descarrega’t el programa amb tota la informació!

NB: En el transcurs del viatge visitarem i contactarem amb entitats i persones relacionades amb la cultura occitana, de manera que podrem practicar la llengua occitana i conèixer millor la seva realitat. Més endavant informarem d’aquestes activitats complementàries.

* Grup mínim 25 participants.

Organitza: CAOC i Kulturalia Viatges

Organització Tècnica: Kulturalia Viatges GC1377

X