Nou volum de la “Història de la cuina catalana i occitana”
Títol: Història de la cuina catalana i occitana. Volum 3
Subtítol: Els llegums · L’arròs · La pasta
Edicions Sidillà
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina.
En aquest tercer volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de llegums, d’arròs i de pasta. Marqués no només ens explica com les podem fer, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània. Un dels volums centrals d’aquesta col·lecció.
Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
Pàgines: 900
PVP: 30 €
Col·lecció: Història de la cuina
Format: 240 x 170 mm. Enquadernació amb tapa dura
Data d’edició: Octubre de 2020
Isbn: 978-841215-69-8-0
Llegiu-ne un fragment
Font: Edicions Sidillà