Pilar Busquet ens ha deixat

14 Novembre 2016

PilarBusquetPilar Busquet Medan, la primera Síndica d’Aran després de la recuperació de les institucions araneses, ens ha deixat.

Entre els anys 1977 i 1980 va ser membre de la Comission Oficiau entara Normalizacion Lingüistica der Aranés i responsable de cultura d’Aran.

Fou Diputada al Parlament de Catalunya entre 1984 i 1988. Des d’Es Terçons, entitat de la qual n’era fundadora, a finals dels anys 70 va lluitar per recuperar les institucions d’autogovern històriques d’Aran, i va aconseguir el retorn del Conselh Generau D’Aran d’on fou elegida Síndica l’any 1991.

Va ser remarcable la seva activitat com a escriptora i va guanyar la Flor d’Òr dels Jocs Florals de l’Escòla deras Pirenèas i el Concurs de poesia i prosa del Museu Etnològic de la Vall d’Aran.

Pilar Busquet serà sempre per a nosaltres una dona de referència en la protecció de la llengua i la cultura occitanes a l’Aran, i en la recuperació de la memòria i les institucions del país. Tot allò que Busquet va assolir ens serà essencial per continuar amb la tasca ingent de defensa de l’occità.

 

X