Presentació del llibre “Els cosins del català” a la Llibreria Alibri

22 Octubre 2019

Presentació a càrrec del seu autor, Carles Castellanos i Llorenç i de Mireia Boya.

Els Cosins del Català ens presenta, d’una manera molt clara i sintètica, la realitat d’unes llengües molt pròximes a la nostra però que fins ara ens havien estat massa desconegudes. Ens parla de l’occità (del referencial o general, i de l’aranès) i també del benasquès del Pirineu ribagorçà ben pròxim; i ens permet, a més, de conèixer una de les llengües de l’àrea de Suïssa, Savoia, la Vall d’Aosta, etc. com és l’arpità (o francoprovençal); i ens acosta al coneixement del piemontès i del furlà, llengües arrecerades al peu dels Alps.

En aquest llibre coneixereu una realitat que ens havia estat amagada i tot llegint-lo us sorprendreu de saber que teníem uns «cosins» tan semblants a nosaltres que no els hauríem d’haver oblidat mai.

Data: dimarts, 22 d’octubre

Hora: 19h

Lloc: Llibreria Alibri. C. Balmes, 26, Bcn

Carles Castellanos i Llorenç (Barcelona, 1942) és enginyer industrial i lingüista. Doctor en traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha treballat en el camp de l’aplicació de la informàtica a la llengua i ha dut a terme nombrosos treballs de contingut sociopolític, sociolingüístic, lexicogràfic i de traducció sobre llengües molt diverses.

Font: Voliana Edicions

X