Presentació i projecció a Barcelona de “Bogre, la gran heretgia”

Els dies 1 i 2 de desembre tindran lloc a Barcelona la presentació i l’estrena de la pel·lícula Bogre, la gran heretgia, del director i guionista occitano-italià Fredo Valla.

El 24 d’agost de 1321 executaven Guilhèm de Belibasta, considerat el darrer prefecte càtar. Diu la llegenda, que abans de morir, va profetitzar la renaixença de la civilització occitana set segles més tard. El 21 de març de 2021, set-cents anys més tard, s’estrenava Bogre al Festival Internacional de Cinema de Sofia. Aquest desembre arriba a Catalunya de la mà de l’Adòc, del CAOC i de l’IEI (a Lleida) .

Fredo Valla és un cineasta occità, de la Vall Varacha, al Piemont. És conegut sobretot a Itàlia per pel·lícules com Volevo nascondermi (2020), Medusa – Storie di uomini sul fondo (2009) i Il vento fa il suo giro (2005).

Bogre (pronuncieu [búgre]) és una pel·lícula documental que tot fent recerca científica, documenta de manera molt humana la persecució del catarisme, des de Bulgària fins a Bòsnia passant per Occitània i els territoris veïns.

Un documental de 200 minuts en italià, francès, occità, búlgar i bosníac que cerca els orígens del catarisme i fa una recerca de tota aquella història caiguda a l’oblit. Amb subtítols en català.

🔷 Acte de presentació al Museu d’Història de Catalunya:

Intervindran: Fredo Valla, Director del film; Xavier Moral, Cap de l’àrea de Àrea de Foment de la Llengua Occitana de la SPL; Francesc Sangar, Secretari del CAOC; Ferriòl Macip, Redactor en cap de Jornalet.

🗒 1 de desembre de 2021

🕕18h30

📍Palau de Mar, Plaça de Pau Vila, 3, 08003 Barcelona

🎫 Entrada lliure

🔷 Estrena de la pel·lícula a la Filmoteca de Catalunya:

Amb la presència del director.

🗒 2 de desembre de 2021

🕕16h00

📍Plaça Salvador Seguí, 1 – 9

🎫 Entrada de franc

Trailer del film: https://vimeo.com/485560282

Organitzen: CAOC – Amics dels Càtars | ADÒC.

Col·laboren: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya | Museu d’Història de Catalunya | Filmoteca de Catalunya.

Nota de premsa | Invitació presentació HHC | Invitació projecció Filmoteca.

X