Taller “Bernart de Ventadorn i la fortuna del vol de l’alosa”

Durant dues sessions farem un recorregut pel cançoner de Bernat de Ventadorn a través del seus textos i dels seus principals lectors.

Entre els molts i distingits trobadors occitans, Bernart de Ventadorn ocupa una posició privilegiada. Reconegut com el més destacat compositor i intèrpret del seu temps, les corts més fastuoses se’l disputaven. La seva Can vei la lauzeta mover [Quan veig l’alosa moure] és la composició més copiada en els cançoners trobadorescos  medievals que ens han perviscut.

Les cançons de Bernart de Ventadorn tenen la capacitat de sintetitzar i il·luminar la fin’amors com segurament cap altre trobador del repertori ho pot fer. El vol ascendent, ímprobe, de l’alosa i la seva caiguda al buit ens dibuixa de forma apassionada i tràgica, el desig i la seva irremissible frustració. Una concepció de l’amor que és un dels llegats més sensibles i fonamentals que la cultura occitana medieval ha fet a tota la tradició occidental.

📆 Dates: 29 d’octubre i 5 de novembre de 2024
🕡 Horari: 19h00 – 20h30
🎓 Professor: Jordi Cerdà Subirachs
👉 Presencial: CAOC. Providència, 42. Barcelona | en línia
🎫 Import: 20 € (Socis 15 €)

Desarrega’t el programa!


* Inscripcions: us podeu inscriure tot fent-nos arribar un e-mail amb les vostres dades (caoc@caoc.cat) i modalitat que voleu seguir (en línia o presencial). Podeu fer el pagament al número de compte ES10 2100-1006-57-0200061117 (CaixaBank).

** El taller es realitzarà amb un mínim d’inscrits