Col·labora en l’edició del llibre DIVINÒC

3 Febrer 2020

La Griselda Lozano i en Francesc Sangar us ofereixen l’oportunitat de col·laborar en aquest projecte cultural agraint-vos-ho amb un llibre dedicat o el vostre nom com a mecenes en el llibre editat o convidar-vos a un tast a l’emblemàtic edifici del CEC, o un viatge a Carcassona per conèixer la història i gaudir de la gastronomia i vins occitans.

Per què un llibre sobre les vinyes i els vins del Llenguadoc?

La tradició mil·lenària de plantar vinyes a les terres del Llenguadoc ha deixat empremta en les generacions posteriors fins avui en dia. La passió per les vinyes i per elaborar bons vins s’ha convertit en tot un estil de vida i en l´essència que caracteritza aquesta terra occitana.

Envoltant ciutats plenes d’història i arquitectura, hi segueixen presents les vinyes, testimonis dels fets i sortilegis d’aquesta terra oferint el millor raïm. Unes vinyes i un territori prodigiós on s’inicià la revolució cultural de l´Edat mitjana, on la croada colpejava heretges i cristians, i on els trobadors escrivien poemes a les seves dames en llengua d’oc i els joves omplien de música i rialles la verema abans d’arribar la tardor.

En aquest llibre, el lector s’endinsarà per conèixer les vinyes i les denominacions d’origen dels seus vins i maridatges més afamats. La cultura del vi que envolta i nodreix aquesta terra, aproparà al lector al Llenguadoc, un territori germà de la nostra Catalunya, amb qui comparteixen la història, la cultura i l’origen de la llengua.

ENLLAÇOS:

https://www.totsuma.cat/projecte/1772/

https://www.totsuma.cat/1772

X