La gran Festa de la llengua occitana a Barcelona

17 Febrer 2020

El dissabte 1 de febrer torna la Dictada Occitana. Aquest és un esdeveniment que es celebra des de fa 23 anys i és un acte singular i únic al món. Es tracta d’un dictat en occità que es celebra de forma simultània a més de 43 ciutats d’Occitània i els Països Catalans. 

A Barcelona es celebra al Palau Marc, un casal senyorial del segle XVIII, avui seu del Departament de Cultura.

Pendent la Dictada Occitana (2019).

Consta de diverses parts: primer es fa el dictat, un text en occità d’uns 200 mots extret del llibre Una lutz sul camin (edicions del Grelh Roergàs) ; després es fa una pausa on s’ofereix aperitiu a tots els assistents i així tothom pot fer petar la xerrada i fer coneixença amb la resta de participants; tot seguit tindrà lloc un recital de música i cançons tradicionals occitanes a càrrec del grup català de música occitana Mirabèl i finalment es donarà el resultat del concurs-dictat, on els primers premiats obtindran l’estada a l’Escola Occitana d’Estiu durant una setmana del mes d’agost i un lot de llibres. Hi haurà tres categories: adults, professionals i nens fins als 16 anys. Tota la resta de participants tindran premi encara que no hagin superat la prova.

Fins i tot aquells que no hi participeu tindreu un record ja que és possible inscriure’s com a espectador, d’aquesta manera podeu veure com funciona i decidir-vos a participar el proper any. La inscripció tant si és com a participant o com a espectador és de franc.

Aquesta jornada és possible gràcies a la col·laboració dels Departaments de Cultura i d’Ensenyament de la Generalitat. És un acte molt ric literàriament amb editorials com Pagès EditorsFundació Enciclopèdia Catalana i Ara LlibresPublicacions Abadia de MontserratEditorial Barcanova les quals ja fa anys que hi col·laboren així com també La VanguardiaVilawebProductes de la TerraFent País Cooperativa hi fan les seves aportacions; tothom s’endurà un exemplar de la revista Sàpiens i publicacions del Diari Ara; també ÒmniumPlataforma per la Llengua i el CPNL de Gràcia hi aportaran la seva part. És doncs amb tots ells, i professionals i voluntaris de l’entitat, i amb la vostra participació que aquesta Dictada serà la més festiva, literària, familiar i original de totes.

Dia: dissabte 1 de febrer de 2020

Hora: 14:30

Lloc: Sala d’Actes Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – Palau Marc – Rambla Santa Mònica, 8 – Barcelona

Descarrega’t el programa de la Dictada a Barcelona. I la butlleta d’inscripció.

* Disposem d’exemplars a la venda del llibre de la Dictada 2020: Una lutz sul camin – Des étoiles sous les pas, de Gèli Combas ( ISBN : 978-2-85579-134-0, N° 37, 2011) . Edicions del Grelh Roergàs (colleccion N°37). 18€ .

X