Taller de cançó occitana al Centre d’Art Tradicionàrius

5 febrer 2015
CAT

Aquest trimestre, de setembre a desembre de 2013, el taller de cançó del Centre Artesà Tradicionàrius estarà dedicat exclusivament a la cançó i polifonia occitana en record a l’efemèride del 800 aniversari de la Batalla de Muret.

El taller s’imparteix cada dimarts a partir de les 19h al Centre Artesà Tradicionàrius i serà conduit per Xavier Rota, historiador i mestre de cançó del C.A.T.

Aprendreu a cantar en grup d’una manera lúdica i espontània. Us endinsareu en el cançoner popular d’Occitània. Coneixereu els gèneres, temàtiques, formes i funcionalitats de la seva cançó: les polifonies de pastors del Bearn i la Bigorra, els cants de nau de Gascunya, les borrèies de l’Alvèrnia i l’Agenès, les cançons marineres de Provença, els romanços del Llenguadoc o els rigodons del Delfinat.

Cantareu a veus. No cal tenir coneixements previs de música ni de cant.

Els talleristes rebran, per a cada cançó treballada, una explicació del context territorial i de la funcionalitat de la cançó, els intèrprets, la lletra treballada i les lletres d’altres versions conegudes si és que n’hi ha. A més a més es repartiran un parell de mapes per acompanyar l’aprenentatge del context geogràfic i cultural. Amb els mapes i amb cada cançó els talleristes podran anar bastint un dossier del repertori del curs. També es repartirà un disc que contindrà les cançons treballades així com d’altres versions.

El preu dels tallers de cançó del C.A.T. és de 100 € (10 sessions del taller) amb descompte d’un 10% per als Amics del C.A.T. i un 5% per als alumnes de l’Aula de Música Tradicional.

Per assistir-hi cal inscriure’s al taller trucant al telèfon 932184485 o bé anant a la secretaria del C.A.T. (Travessia Sant Antoni, 6-8. Gràcia).

Font: Xavi Rota

X