Torna la Pujada al Port de Salau, la trobada occitano-catalana

29 juliol 2022

El proper diumenge 7 d’agost, i després de dos anys que la pandèmia no ens ho ha permès, tindrà lloc un dels esdeveniments més representatius de l’agermanament occitano-català, la pujada al Port de Salau, un port de muntanya a 2100 metres d’altitud que uneix el Pallars Sobirà amb l’Arieja.

Des de fa 35 edicions, catalans i occitans ens trobem el primer diumenge d’agost en aquest port del Parc Natural de l’Alt Pirineu per reivindicar la nostra història comuna i les nostres llengües germanes, però per sobre de tot fem d’aquesta data una jornada festiva en la qual la música i les danses tenen un paper principal, així com el vi català i el formatge occità que compartim tots a dalt del port. Fem del Pirineu un lloc d’unió entre occitans i catalans, almenys per un dia les nostres llengües es barregen i el sentiment de germanor és més gran que mai.

Com a complement a la Pujada, el dissabte 7 d’agost, a Esterri d’Àneu, hi ha programats diversos actes. Cartell dels actes.

🥾 Hi ha dues opcions per fer la pujada des de la part catalana :

A) Sortida a peu des del Refugi del Fornet, 4,15 km. i amb un desnivell de 710 metres.

B) Sortida a peu des de l’aparcament de Pont de Perosa i pujada seguint la pista de 6,60 km i amb un desnivell de 620 m (itinerari de menys dificultat però més llarg).

🚘 Atenció!

* L’accés amb vehicle per pista des de l’aparcament de Perosa fins al port de Salau estarà restringit excepte vehicles degudament autoritzats per l’EMD d’Isil i Alós. El Cos d’Agents Rurals vetllarà pel compliment de la normativa.

* Cal sol·licitar autorització i pagament d’una taxa per accedir amb vehicle a l’aparcament de Perosa. Accés i nombre de vehicles limitat (des del Fornet i Montgarri).

🚌 Trasllats Barcelona – Esterri i allotjament:

Des del CAOC organitzem un autocar des de Barcelona dissabte 6 d’agost (sortida des de Plaça Universitat, 8.30h) per assistir a tots els actes de la Pujada. Programa. Vine amb nosaltres!

🗣👣 Opció Pujada conjunta:

Per qui ho desitgi, a les08h00 inici de la pujada conjunta popular des del Refugi del Fornet, guiada a càrrec del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

ℹ️ Més informació:

Descarrega’t el programa de la Pujada! I el cartell. Programa ASPIC en occitan (pujada occitana).

Descarrega’t la ruta des del Refugi del Fornet (aprox. 2 h – 2h30, 710m desnivell).

Itineraris Pujada – Mapa-guia Valls d’Àneu – Fitxa Vall de Bonabé.

Vídeo commemoratiu de les 30 pujades al Port de Salau (2017)

Vídeo de la vetllada occitano-catalana a Esterri d’Àneu (2017)

Vídeo de la XXVIII Pujada al Port de Salau (2015) (GràciaMonTV)

Entrevista a Jordi Carreras, membre del CAOC i ideòleg de la Pujada (2015) (GràciaMonTV)

X