2014, any Mistral

13 gener 2015

FMistralAquest any 2014 és el centenari de la mort de Frederic Mistral (Malhana, 8 de setembre de 1830 – 25 març de 1914), Premi Nobel de Literatura l’any 1904, un dels escriptors més importants en llengua occitana i fundador del Felibritge. 

Per homenatjar el poeta, el Felibritge ha tingut la iniciativa de recollir i difondre totes les activitats organitzades per entitats diverses que al llarg de l’any celebraran aquest aniversari.  

El dia 25 de març, data exacta de la seva mort, és el dia escollit per a que a tot arreu on figuri el nom de Mistral -un carrer, escola, monument, placa…- de qualsevol lloc del món, es faci de manera simultània una ofrena de flors com homenatge. 

El CAOC, juntament amb la Generalitat de Catalunya, hem previst commemorar el centenari amb diverses activitats repartides per tot l’any 2014 i obertes a tothom: conferències, concursos, viatges, recitals…, allò que pretenem és fer conèixer la figura de Mistral, únic Premi Nobel en una llengua minoritzada i encara molt desconegut entre nosaltres.

Entre els actes que hem programat destaca la vinguda del Felibritge a Catalunya els dies 28 i 29 de març, concretament de la Mantenença Felibrenca del Llenguadoc-Rosselló acompanyada de les màximes autoritats del Felibritge. El divendres 28 de març faran una ofrena al bust de Mistral a Montjuïc, on recitaran versos i  cantaran l’himne del Felibritge, més tard seran rebuts a la Generalitat de Catalunya, a l’Ajuntament de Barcelona i a la Universitat de Barcelona. El dissabte 29 de març  aniran a Vilanova i la Geltrú on seran rebuts per les autoritats municipals i visitaran el museu Víctor Balaguer.

Web Mistral del Felibritge.

Web Mistral de la Generalitat de Catalunya.

Programa d’actes de la vinguda del Felibritge a Catalunya.

Invitació a l’Acte institucional i ofrena floral al monument de Frederic Mistral a Montjuïc. Invitacion a l’acte institucional e ofrenda florala.