Qui som

El Cercle d’Agermanament Occitano-Català som una associació declarada d’interès cultural que treballem per a fer conèixer les arrels comunes d’occitans i catalans: llengua, cultura i història.

Donem especial rellevància a la llengua occitana, mitjançant cursos d’occità, ja que és llengua oficial a tot Catalunya segons l’Estatut de 2006.

Objectius

  • Fer conèixer a la societat la realitat de la llengua i la cultura occitana.
  • Promoure i divulgar la llengua occitana. Desplegament de l’oficialitat de l’occità a Catalunya.
  • Promoure i divulgar la literatura i les publicacions en occità o sobre Occitània.
  • Promoure i divulgar de llengua i cultura catalana a Occitània.

Història

El nostre origen està en una iniciativa de Josep Maria Batista i Roca que amb la col·laboració d’Enric Garriga Trullols i de Joan Amorós Pla decideixen, el 11 de juliol de 1977, bastir un nou agermanament catalano-occità.

El 20 de novembre de 1977 es presentà a Vilanova i la Geltrú una Crida Catalano-Occitana, dins l’àmbit del Congrés de Cultura Catalana, i amb la presència significada de l’antic Director de l’Oficina de Relacions Meridionals, Josep Carbonell i Gener. La Crida sortí publicada a l’Avui el 22 de novembre de 1977.

El 21 de gener de 1978 se celebrà la Primera Assemblea constituent, als Edificis Trade de Barcelona i va ser presidida per Josep M. Batista i Roca.

El 11 de febrer de 1978 es reuní a la Universitat de Perpinyà la Primera Reunió conjunta de les dues seccions catalana i occitana 

El 16 de maig del1978, es van presentar a Tolosa els Estatuts del CAOC occità, segons la Llei del 1 de juliol del 1901. Van ser signats per Robert Lafont, President, i Pèire Lagarda, Secretari. S’hi estableix que les llengües de l’associació són l’occità i el català.

El 19 de juny de 1979 es presenten i s’aproven a l’Estat espanyol, els Estatuts del CAOC català. Van ser signats per Joan Amorós Pla, President. S’hi estableix que l’àmbit d’actuació són totes les terres de parla catalana i que les úniques llengües de l’associació són el català i l’occità.

El 23 octubre de 1997, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica l’Acord del Govern català que declara el CAOC “Associació d’interès cultural“.