Qui som

DSC_8733

Diada 2015 – Fira d’Entitats al Passeig Lluís Companys (Barcelona).

El Cercle d’Agermanament Occitano-Català som una entitat que treballa per fer conèixer a Catalunya les arrels comunes d’occitans i catalans, tant en l’aspecte de la llengua, com en la cultura, la història o en qualsevol altre àmbit, donant especial rellevància a la llengua occitana mitjançant cursos d’occità, ja que és llengua oficial a tot Catalunya segons l’Estatut de 2006.

Som una entitat cultural sense afany de lucre, registrada amb el núm. 4091 al Registre d’associacions i amb el NIF  G-08953564.

El nostre origen està en una iniciativa de Josep Maria Batista i Roca que amb la col·laboració d’Enric Garriga Trullols i de Joan Amorós Pla decideixen, el 11 de juliol de 1977, bastir un nou agermanament catalano-occità.

Una Crida Catalano-Occitana es presentà a Vilanova i la Geltrú, el 20 de novembre de 1977, dins l’àmbit del Congrés de Cultura Catalana, i amb la presència significada de l’antic Director de l’Oficina de Relacions Meridionals, Josep Carbonell i Gener, que fou homenatjat. La Crida sortí publicada a l’Avui el 22 de novembre de 1997.

La Primera Assemblea constituent se celebrà, als Edificis Trade de Barcelona, el 21 de gener de 1978, presidida per Josep M. Batista i Roca.

La Primera Reunió conjunta de les dues seccions catalana i occitana es reuní a la Universitat de Perpinyà, el 11 de febrer de 1978.

Els Estatuts del CAOC occità foren presentats a l’Estat francès, segons la Llei del 1 de juliol del 1901, el 16 de maig del1978, aTolosa, i signats per Robert Lafont, President, i Pèire Lagarda, Secretari. S’hi estableix que les llengües de l’associació són l’occità i el català.

Els Estatuts del CAOC català foren presentats a l’Estat espanyol i aprovats el 19 de juny de 1979 i signats per Joan Amorós Pla, President. S’hi estableix que l’àmbit d’actuació són totes les terres de parla catalana i que les úniques llengües de l’associació són el català i l’occità.

El 23 octubre de 1997, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica l’Acord del Govern català que declara el CAOC “Associació d’interès cultural“.

Text in English

Per a saber-ne més: Tríptic informatiu. El CAOC fa història.

Secció Amics d’Arpitània: Tríptic informatiu. Introducció a Arpitània.

 

Qui sèm

Lo Comitat d’Afrairament Occitano-Catalan (CAOC) sèm una entitat culturala sens afan de lucre, registrada amb lo num. 4091 al Registre d’associacions e amb lo NIF  G-08953564.

La nòstra origina s’enclausa sus una iniciativa de Josep Maria Batista i Roca, qui amb la collaboracion d’Enric Garriga Trullols e de Joan Amorós Pla decidiguèron, l’11 de julh de 1977, bastir un novèl afrairament catalano-occitan.

Una Crida Catalano-Occitana se presentèt a Vilanova i la Geltrú, lo 20 de novembre de 1977, dins l’encastre del Congrès de Cultura Catalana, e amb la preséncia significada de l’ancian Director del Burèu de Relacions Meridionalas (Oficina de Relacions Meridionals), Josep Carbonell i Gener, que se li rendèt homenatge. La Crida sortiguèt publicada al jornal Avui lo 22 de novembre de 1997.

Lo Primièr Acamp se debanèt als bastiments Trade de Barcelona, lo 21 de genièr de 1978, e foguèt presidit per Josep M. Batista i Roca.

La Primièra Reunion ensemble de las doas seccions catalana e occitana s’amassèt a l’Universitat de Perpinyà, l’11 de febrièr de 1978.

Los Estatuts del CAOC occitan foguèron presentats a l’Estat francés, segon la Lei de l’1 de julh de 1901, lo 16 de mai de 1978, aTolosa, e signats per Robèrt Lafont, President, e Pèire Lagarda, Secretari. S’i establís que las lengas de l’associacion son l’occitan e lo catalan.

Los Estatuts del CAOC catalan foguèron presentats a l’Estat espanhòl e aprovats lo 19 de junh de 1979 e signats per Joan Amorós Pla, President. S’i establís que l’encastre d’actuacion son totas las tèrras de parla catalana e que las solas lengas de l’associacion son lo catalan e l’occitan.

Lo 23 d’octobre de 1997, lo Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publiquèt l’Acòrdi del Govèrn catalan que declara lo CAOC “Associacion d’interès cultural”.

Tre alara se son debanadas mantunas amassadas de las doas seccions, los Conselhs e los presidents, manifèstes e conferéncias…

Lo CAOC catalan dispausa encara de doas seccions: Amics dels Càtars e Amics d’Arpitània. E mai d’una delegacion a Tolosa de Lengadòc.

Per ne saber mai: Plec informatiu

Lo CAOC fa istòria.


Comments are closed.

Back to Top ↑