Escòla Occitana d’Estiu a Vilanòva d’Òlt

5 febrer 2015

 

Ja fa trenta-vuit anys que cada agost es celebra l’Escòla Occitana d’Estiu. Una oportunitat de viure i conviure en occità.

Consisteix en l’estada durant una setmana en una residència la qual serveix d’escola i allotjament alhora. Actualment l’Escòla té lloc a Vilanòva d’Òlt, municipi de l’Agenès, a Occitània.

El plat fort de l’Escòla són els cursos de llengua occitana de tots els nivells i dialectes. A part dels cursos, també hi ha una àmplia oferta d’activitats per escollir: tallers, conferències i espectacles, tots de caire occitanista, visites a l’entorn per descobrir la terra i, fins i tot, una completa llibreria occitana.

Totes les edats i nacions hi són representades. Hi assisteixen occitanistes sobretot d’Occitània seguits pels de Catalunya, però n’hi trobem de tot el món, des del Japó fins a Colòmbia, ja que un dels avantatges d’aquesta escola és que es pot gaudir d’una immersió cent per cent en occità, totes les explicacions, presentacions i comunicacions es fan únicament en llengua occitana.

És un lloc adient tant si s’hi vol anar sol com acompanyat, car els intercanvis entre dialectes, generacions i nacionalitats estan garantits. Pensat especialment per a famílies, l’Escòla els ofereix preus especials i els nens i adolescents tenen un programa d’activitats fet a mida. L’Escoleta d’Estiu és per als nens de 5 a10 anys i l’Escòl’Ados per als d’11 a 16.

Aquest any es farà del 12 al 18 d’agost. Com de costum el CAOC hi assistirà amb un grup de socis i simpatitzants. També hi col·labora aportant professors de llengua i cultura catalana i amb l’aportació d’un grup de música català. Enguany, el grup RIU.

Descarregueu-vos el programa.

Més informació.