Gran èxit de la primera sessió del Cicle 700 aniversari de la mort de Guilhèm de Belibasta

17 març 2021

Amb motiu dels 700 anys de l’execució de l’últim perfecte càtar, en Guilhèm de Belibasta a Vilaroja-Termenés, a l’Aude, s’ha organitzat un interessant cicle de conferències sobre els Bons Homes a la Llibreria Alibri de Barcelona, amb el suport, entre d’altres, del CAOC. Durant aquest cicle, presentat per la nostra presidenta, la Núria Comas, dimecres dia 24 de febrer, es tractarà sobre el moviment dels Bons Homes des de diverses perspectives, per a què els assistents puguin rebre una imatge diversa de la importància d’aquest moviment religiós durant els segles XII, XIII i XIV.

La primera sessió, dimecres 24 de febrer, van encetar el cicle dues conferències: la d’en José Luís Soler sobre la vida de l’últim perfecte càtar, en Guilhèm de Belibasta, i la d’en Francesc Sangar sobre la presència del catarisme en la cultura occitana.

Núria Comas, presidenta del CAOC; Francesc Sangar, secretari del CAOC; i José Luís Soler.
Núria Comas, presidenta del CAOC; Francesc Sangar, secretari del CAOC; i José Luís Soler.
La sala de la Lliberia Alibri durant la conferència.
Inauguració del cicle de conferències: Núria Comas, presidenta del CAOC, Francesc Sangar i Josep Lluís Soler. I, conferència “El Catarisme dins de la cultura occitana” a càrrec de Francesc Sangar, secretari del CAOC.
Conferència “Belibasta. El darrer perfecte i camins de l’exili càtar” a càrrec de Josep Lluís Soler, escriptor i promotor dels Camins Càtars.
X