Nit occitano-arpitana a Barcelona amb el grup Blu l’Azard

14 Juny 2019

Divendres 21 de juny de 2019 al CAT Tradicionàrius

20.30 h – Xerrada “Occità i arpità: llengües que travessen fronteres”

22 h – Concert

El Cercle d’Agermanament Occitano Català i el Centre Artesà Tradicionàrius organitzem una vetllada de concert i ball occitano-arpitana amb el grup BLU l’Azard, nascuts l’any 2013 com a  projecte artístic per a la difusió de les llengües minoritàries al Piemont i la seva cultura. Recerca, tradició, composició i improvisació és el que caracteritza aquest grup.

BLU l’Azard és un joc de paraules entre l’occità, el francoprovençal i el francès que pot significar el vistós color blau d’un llangardaix o la melancolia del destí, de la possiblitat de l’atzar, d’un destí poètic. Gràcies a la relació directa i familiar amb tradicions de dansa, música i el cant amb els territoris de parla de llengües minoritàries del Piemont, el grup vehicula les tradicions pròpies i la seva llengua a través d’actuacions tant per ballar com per escoltar, com en el projecte MIRADOR que tracta sobre el concepte de bellesa i fa referències a totes les terres de l’Estat Italià; o BAL POÈTIC que combina la poesia, el llenguatge i la dansa. El grup també treballa el cant polifònic tradicional dels Alps oferint tallers de dansa i stages.

Al CAT Tradicionàrius podreu descobrir totes aquestes músiques i danses de la zona amb un dels grups amb més projecció del territori occità.

Entada Taquilla: 12 €

Entrada Anticipada: 10 €

Socis i estudiants del CAOC : 6 € (també podeu fer la reserva d’entrades per telèfon o e-mail del caoc)

Compra d’entrades: Entradium.com

La xerrada: “Occità i arpità: llengües que travessen fronteres” A les Valls occitanes d’Itàlia un 49,4% dels habitants declaraven conèixer l’occità l’any 2011. A la vall d’Aosta, l’arpità (francoprovençal) és llengua pròpia i patrimonial. Quina és la realitat cultural d’aquestes valls entre l’estat francès i l’italià? Quin és el futur d’aquestes llengües minoritzades? Els membres del grup de música Blu l’Azard, artistes, creadors i guanyadors de diversos premis internacionals, ens explicaran la seva experiència com a activistes per la llengua i promotors d’aquesta diversitat lingüística i cultural. També comptarem amb la intervenció de Víctor Garcia, del CAOC, que ens farà una introducció sobre aquesta llengua.

Components del grup: Peyre Anghilante: veu i acordió  //  Flavio Giacchero: veu, clarinet baix, saxo soprano, gaites  //  Marzia Rei: veu, violí  //  Pierluigi Ubaudi: veu, fiscorn baríton, objectes sonors

Més informació del grup: blulazard.wordpress.com/blu-lazard-musicahttp://www.chambradoc.it/BlulAzard.page

Programa de l’acte.

X