Presentació del llibre “LA IMMIGRACIÓ OCCITANA A LA CATALUNYA MODERNA”

En VALENTÍ GUAL i VILÀ, Doctor per la UB i professor d’Història Moderna, i en RAIMON MASDÉU I TÉRMENS, Doctor per la UAB, han realitzat múltiples estudis sobre la història catalana, com ens demostra la seva extensa bibliografia. Especialitzats en demografia històrica han publicat “LA IMMIGRACIÓ OCCITANA A LA CATALUNYA MODERNA”, on analitzen aquest fenomen migratori des del final de l’Edat Mitjana fins al segle XVIII.

Un dels elements demogràfics més significatius de la història del nostre país ha estat l’arribada d’importants contingents de població occitana, que s’intensificà durant l’Edat Moderna, i que fou un bàlsam en una Catalunya delmada demogràficament. Els efectes d’aquest esdeveniment marcaren la fesomia del país, deixant una empremta cultural i en la patronímica inesborrable.

Amb la presentació dels autors aprofundirem en aquest fet històric, massa desconegut encara, però d’importància cabdal per a definir el nostre país.

El llibre forma part de la col·lecció Episodis de la història de Rafael Dalmau Editor amb el número 371. Es tracta d’una bona síntesi de les investigacions al voltant de la immigració occitana a Catalunya des de mitjans del segle XV fins a l’inici del XVIII.

📆 13 de gener de 2022

🕡 18h30

📍Sala d’actes CAOC (Providència, 42. Bcn)

▶️ Cal inscripció prèvia ( caoc@caoc.cat / 93 284 36 34 ) per garantir el control d’aforament i les mesures d’higiene i seguretat. 

Invitació.

Fitxa tècnica del llibre:

LA IMMIGRACIÓ OCCITANA A LA CATALUNYA MODERNA
Valentí Gual i Vilà | Raimon Masdéu i Térmens
ISBN: 978-84-232-0871-5
Col·lecció: Episodis de la història, núm. 371**
Pàgines: 96
Format: 12 x 16,5
Preu: 8,00 €

X