La gran Festa de la llengua occitana a Barcelona

El dissabte 28 de gener torna la Dictada Occitana. Aquest és un esdeveniment que es celebra des de fa 26 anys i és un acte singular i únic al món. Es tracta d’un dictat en occità que es celebra de forma simultània a 36 ciutats d’Occitània i els Països Catalans. 

A Barcelona es celebra al Departament d’Educació, Via Augusta, 202-206.

Dictada occitana 2019

Consta de diverses parts: primer es fa el dictat, un text en occità d’uns 200 mots extret del llibre Camins de Paratge. Allegoria de Natuas Tèrras (Editions Tròba Vox) ; després es fa una pausa on s’ofereix aperitiu a tots els assistents i així tothom pot fer petar la xerrada i fer coneixença amb la resta de participants; tot seguit tindrà lloc un recital de música i cançons tradicionals occitanes amb Anaís Falcó  (veu, violí i percussions) i finalment es donarà el resultat del concurs-dictat, on els primers premiats obtindran l’estada a l’Escola Occitana d’Estiu durant una setmana del mes d’agost i un lot de llibres. Hi haurà tres categories: adults, professionals i nens fins als 16 anys. Tota la resta de participants tindran premi encara que no hagin superat la prova.

Fins i tot aquells que no hi participeu tindreu un record ja que és possible inscriure’s com a espectador, d’aquesta manera podeu veure com funciona i decidir-vos a participar el proper any. La inscripció tant si és com a participant o com a espectador és de franc.

Aquesta jornada és possible gràcies a la col·laboració dels Departaments de Cultura d’Educació de la Generalitat. I també, de la DIBA. És un acte molt ric literàriament amb editorials com Pagès EditorsAra LlibresPublicacions Abadia de MontserratEditorial Barcanova, Éditions des Régionalismes, Vent Terral, Edicions Reclams, lo Grèlh Roergàs  les quals ja fa anys que hi col·laboren així com també Fent País Cooperativa hi fan les seves aportacions; tothom s’endurà un exemplar de la revista Sàpiens i publicacions del Diari Ara; també Plataforma per la Llengua, Òc Brigada Internacional i el CPNL de Gràcia hi aportaran la seva part. És doncs amb tots ells, i professionals i voluntaris de l’entitat, i amb la vostra participació que aquesta Dictada serà la més festiva, literària, familiar i original de totes.

Dia: dissabte 28 de gener de 2023

Hora: 14:30

Lloc: Departament d’Educació, Via Augusta, 202-206 (a prop de l’Estació de Muntaner dels Ferrocarrils Catalans).

Descarrega’t el programa de la Dictada a Barcelona. I la Butlleta d’inscripció 

✍️ Tant per participar-hi com per assistir-hi com a oient cal fer la inscripció, que és de franc, al CAOC:

📧 caoc@caoc.cat 📞 93 284 36 34 🏢 Providència, 42. 08024 Barcelona

Important! les cadires no estan preparades per escriure. Us agrairem que porteu una carpeta com a suport. 

* Caldrà identificar-se amb el DNI (o passaport o carnet de conduir) a l’entrada del Dept. d’Educació.