Nova edició de la Dictada occitana a Barcelona

25 gener 2018

El dissabte 27 de genMosaicer torna la Dictada Occitana, un dictat en occità que des de fa 21 anys es fa de forma simultània a més de 40 ciutats d’Occitània i els Països Catalans. Un esdeveniment singular i únic i que a Barcelona té lloc al Palau Marc, un casal senyorial del segle XVIII, avui seu del Departament de Cultura.

La vetllada constarà de diverses parts: primer es farà el dictat, un text en occità d’uns 200 mots extret d’un llibre de l’autor Pèire Beziat; després hi haurà un berenar per a tothom; tot seguit tindrà lloc la xerrada  “Un recorregut per les Rambles a través de personatges occitans” a càrrec del reconegut professor i occitanista Jaume Figueras i finalment, cap a les 18h es donarà el resultat del concurs-dictat, on el primer premiat obtindrà l’estada a l’Escola Occitana d’Estiu durant una setmana del mes d’agost i un lot de llibres. Hi haurà tres categories: adults, professionals (per a tots aquells que ja han guanyat altres edicions) i joves fins als 16 anys. Tota la resta de participants i tindran un obsequi encara que no hagin superat la prova.

25507802_400116807075252_7048627276910712071_n
Cartell Dictada 2018

Fins i tot aquells que no hi participeu tindreu un record ja que és possible inscriure’s com a espectador, d’aquesta manera podreu veure com funciona i decidir-vos a participar el proper any. La inscripció tant si és com a participant o com a espectador és de franc.

Aquesta jornada serà possible gràcies al suport dels Departaments de Cultura i d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. I a la col·laboració d’editorials com  Ara LlibresEditions Trabucaire, Editorial BarcanovaFundació Enciclopèdia Catalana, Grup62Pagès EditorsPublicacions de l’Abadia de MontserratSàpiens publicacions, així com també CNL de Gràcia,  Espai VilawebFent País Cooperativa,  La VanguardiaÒmnium CulturalPlataforma per la Llengua, i Productes de la Terra, hi fan les seves aportacions; i gaudirem d’un berenar amb  Casa Graupera i Caves Raventós Rosell.

És doncs amb tots ells, i professionals i voluntaris de l’entitat, i amb la vostra participació que aquesta Dictada serà la més festiva, literària, familiar i original de totes.

Dia: dissabte 27 de gener 2018

Hora: 14:30

Lloc: Sala d’Actes Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – Palau Marc – Rambla Santa Mònica, 8 – Barcelona

Inscripcions: 93 284 36 34 / caoc@caoc.cat

 

Descarrega’t el programa de la Dictada

a Barcelona. I la butlleta d’inscripció.

 

 

 

 

 

X